Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Het gezelschap dat in Ossendrecht de officiële aftrap gaf van de actie tegen te hard rijden.
Het gezelschap dat in Ossendrecht de officiële aftrap gaf van de actie tegen te hard rijden. (Foto: )

"Bedankt dat je langzamer rijdt!"

OSSENDRECHT - In Ossendrecht is dinsdag de officiële aftrap gegeven van "Bedankt dat je langzamer rijdt!" Hiervoor was de Onze Lieve Vrouwe Ter Duinenlaan feestelijk versierd. Tijdens een druk bezochte bijeenkomst in MFC de Drieschaar bedankte wethouder Jeffrey van Agtmaal voor de samenwerking met het dorpsplatform, de buurtpreventie, politie, provincie, VVN en NUL verkeersdoden Brabant. Hij vertelde 'trots te zijn op zoveel betrokkenheid waardoor er zoiets moois tot stand is gekomen'.

Daarna vertrok het gezelschap naar de Markt waar burgemeester Steven Adriaansen en de wethouder het startsein gaven door de snelheid te meten van het eerst langs rijdende voertuig. De auto werd aangehouden door de politie en de bestuurder kreeg van de wethouder een sleutelhanger als dank voor het zich aan de snelheid houden. Daarna werd de snelheidsmeting door de politie op verschillende plaatsen en tijden uitgevoerd. Snelheidsovertreders werden allemaal aangehouden en kregen van de politie een waarschuwing waarna zij van de buurtpreventie een folder kregen overhandigd met "30 is hard zat" en "Help mee aan een veilige buurt". Bestuurders die zich aan de snelheid hielden kregen als bedankje de sleutelhanger of, als de verkeersdrukte het niet toeliet, een bedankje in de vorm van een bord wat omwonenden, hun kinderen of geïnteresseerden omhoog hielden. Op het bord stond een positieve boodschap met bedankt, smileys of duimpjes omhoog.

Dat er te hard gereden wordt is algemeen bekend, ook deze dag gebeurde dit. En dat te hard rijden tot onveilige situaties lijdt weet iedereen. Van alle ongelukken komt 90% door menselijk gedrag; niet opletten, of te hard rijden. Met deze actie hoopt men mensen bewust te maken de snelheid te verlagen zodat er een veilige buurt ontstaat. Er zullen opnieuw metingen worden uitgevoerd om te controleren of deze actie zijn vruchten heeft afgeworpen. Het is de bedoeling dat een soortgelijke actie ook in de andere dorpen van de gemeente Woensdrecht wordt uitgevoerd.

Brabant gaat voor NUL verkeersdoden. In de provincie Noord-Brabant werken gemeenten, provincie, politie, Rijkswaterstaat en ook scholen samen aan de verkeersveiligheid. Het motto is: Brabant gaat voor NUL verkeersdoden. Ze willen bereiken dat álle Brabanders goed opletten in het verkeer én zich aan de snelheid houden.

Meer berichten