Dorpsraad Halsteren kwam na maanden weer en bijeen en besprak veel.
Dorpsraad Halsteren kwam na maanden weer en bijeen en besprak veel.

Tal van onderwerpen houden Dorpsraad Halsteren bezig

Algemeen

HALSTEREN - Dorpsraad Halsteren kwam donderdagavond na maanden weer bijeen voor de reguliere vergadering in de Wittenhorst. Van de veertien leden tellende dorpsraad was een tiental present. Hoewel de bijeenkomst openbaar was, bleek er verder nauwelijks publieke belangstelling voor. Dit had mede te maken met het feit dat de avond samenviel met de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom.

Raadsleden zijn immers gewoonlijk ook uitgenodigd bij Dorpsraad Halsteren en die moesten deze keer verstek laten gaan. Normaal gesproken komt Dorpsraad Halsteren elke eerste donderdagavond van de maand bijeen. In verband met de avondwandelvierdaagse was het overleg nu een week opgeschoven.

Op de agenda stonden maar liefst zeventien onderwerpen. Met betrekking tot ontmoetingscentrum de Wittenhorst liet voorzitter Piet Soffers weten dat het de bedoeling is een gebruikersraad op te richten. Hier is dinsdag overleg over geweest met structurele gebruikers. Een contactlijst van de gebruikers zodat ze elkaars activiteiten kunnen versterken en een informatiepagina of bulletin, enkele malen per jaar in overleg met WijZijn, is gewenst.

Uiteraard is de Dorpsraad blij dat de rotonde aan de Steenbergseweg zo goed als klaar is. Er is wat tegenslag geweest bij de aanleg in verband met ondergrondse leidingen De middencirkel wil de gemeente laten adopteren; de 'wangen' wil de gemeente zelf bijhouden. De fietspaden langs de Steenbergseweg blijven overigens aandacht vragen.