Saskya de Keijzer (links) en Nellie Moerkens van Stichting Emoties.
Saskya de Keijzer (links) en Nellie Moerkens van Stichting Emoties.

Stichting Emoties wil meer mensen eens laten genieten

Algemeen

ZUIDWESTHOEK - Saskya de Keijzer, Nellie Moerkens, Johan de Vos, Cees van den Bussche en Cor van de Korput vormen samen de Stichting Emoties. 'Ik zou zo graag nog eens genieten, even vergeten'. Dat is precies wat de Stichting voor ogen heeft.

Veel mensen weten van het bestaan van de stichting, maar toch maken er nog te weinig mensen gebruik van, volgens Saskya en Nellie. "Zo jammer, want het geld ligt er. We zijn bang dat we niet laagdrempelig genoeg zijn, of dat de mensen het aanvoelen als bedelen of toch nog niet goed weten wie er in aanmerking komen en hoe het op gang moet worden gebracht. Daarom willen we nog eens duidelijk maken wat onze Stichting doet. Het doel is om een wens van kankerpatiënten uit de gemeente ofwel de dorpen Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht, Huijbergen, Calfven en Putte, uit te laten komen. Het is absoluut niet alléén bedoeld voor mensen met een laatste wens, maar zeker ook voor kankerpatiënten die nog worden behandeld of alles al achter de rug hebben en weer aan het opkrabbelen zijn. Stichting Emoties wil een persoonlijke wens vervullen. Om een idee te geven van de wensen die we al vervuld hebben: een iPad, een diepvries, een zonnescherm, een vishengel, een etentje, een uitstapje met of zonder familie, een matras, een relaxstoel, zelfs een rood leren jasje."

Om in aanmerking te komen moet een kankerpatiënt worden voorgedragen via de website of persoonlijk bij een van ons. Uiteraard moet daar wel vooraf aan die betrokken persoon toestemming voor worden gevraagd. Daarna neemt een van ons zo snel mogelijk telefonisch contact op met diegene voor een afspraak voor een huisbezoek. We komen met een mooi boeket, wat gesponsord wordt door de Rabobank en vertellen over de Stichting Emoties. We hebben een bepaald maximum bedrag voor elke wens en de naam van de betrokkene wordt nooit bekend gemaakt. Zelfs bij de kascontrole, want ook wij moeten ons verantwoorden, worden geen namen vermeld. Wij regelen verder niets, we geven alleen het bedrag voor de wens."

Stichting Emoties is afhankelijk van donaties van andere organisaties en mensen die deze stichting en haar activiteiten een warm hart toedragen. Het overgrote deel is afkomstig van het Comité Doorkomst Roparun Ossendrecht, Herwonnen Levenskracht, de Rabobank Clubkas en het hele bedrag van de Kindersponsorloop. Voor meer informatie zie: www.stichtingemoties.nl. Bankrekening: NL46RABO 0101291477