Afbeelding

RKSV Halsteren weeknieuws

Algemeen

HALSTEREN VERLIEST EN WINT IN STRIJD OM MARKIEZEN CUP

Afgelopen zaterdag vonden de finalewedstrijden plaats voor de Markiezen Cup. Halsteren was met twee teams vertegenwoordigd in de hoofdpoules van dit toernooi. Zaterdag 1 had na het beperkte verlies tegen Zondag 1 goede papieren om als tweede te eindigen in de poule, om zo in de finale te kunnen strijden om de derde plaats. Zondag 1 was het eigenlijk aan de stand verplicht om in de hoofdfinale uit te komen. Daarin kwam het DOSKO tegen.

Zaterdag 1 verraste vriend en vijand in de "troostfinale" tegen MOC'17. Het hoger spelende MOC'17 werd al voor rust op achterstand gezet, nadat Halsteren in eerste instantie zelf op een 1-0 achterstand kwam. Met snelle doelpunten van Robin Roosenboom en Jess Ernest (assist Roosenboom) was voor rust in zes minuten tijd de achterstand omgebogen. In het tweede bedrijf gebeurde er niet veel meer. In de 90e minuut maakte Twan van Mechelen de bevrijdende 3-1. Met deze eindstand legde de ploeg beslag op de derde plaats van de Markiezen Cup. Een mooie prestatie in de aanloop naar het nieuwe seizoen!

Met Zondag 1 liep het in de finale helaas minder goed af. Twee kort op elkaar volgende tijdstraffen (gele kaart) zorgden er voor, dat Halsteren een aantal minuten met negen man moest zien te overleven. Juist op dat moment sloeg DOSKO toe. Nadat Zondag 1 voor rust al de gelijkmaker moest incasseren ging het in de ondertalsituatie dus echt mis. Met behendige counters was DOSKO duidelijk de bovenliggende partij. Halsteren speelde in een te traag tempo om het de Bergenaren echt moeilijk te kunnen maken. Een 3-1 nederlaag was het gevolg. Dit seizoen geen Markiezen Cup te bewonderen in Halsteren. Nu kan de focus écht worden gelegd op de start van de competitie, met deze week nog twee leuke oefenpartijen tegen XerxesDZB en de amateurs van Feyenoord.

Zondag 1 oefent tegen
amateurs Feyenoord

De voorbereiding op het nieuwe seizoen wordt komende zaterdag afgerond met een oefenwedstrijd op eigen terrein tegen de amateurs van Feyenoord. Aanvang 17.00 uur. Dit is de laatste serieuze test voordat op 2 september de competitie start met een thuiswedstrijd tegen het altijd lastige Gemert.

Donderdag Open Avond en Meet & Greet selecties

Dit seizoen trapt het bestuur - in figuurlijke zin - graag samen met alle leden, ouders van jeugdleden, supporters, vrijwilligers en sponsoren af in de vorm van een Open Avond. Deze Open Avond vindt plaats op donderdag 23 augustus 2018, om en nabij het kunstgrasveld van sportpark De Beek.

Het programma voor de Open Avond luidt als volgt:
19:45 uur Ontvangst in 't Ooievaarsnest (de kantine)
20:00 uur Start voorstellen selecties door onze nieuwe "stadionspeaker" Lonneke Mulders
20:15 uur Begin open training Zaterdag 1 en Zondag 1
21:00 uur Uitreiking 'Halsteren in Beweging' en bespreking doelstellingen Zaterdag 1 en Zondag 1 in 't Ooievaarsnest
21:45 uur Persoonlijke Meet & Greet met de selectiespelers en borrel in 't Ooievaarsnest

Naast de open training wordt op deze avond ook de nieuwe editie van het club- en businessmagazine 'Halsteren in Beweging' uitgereikt! Alle aanwezigen krijgen direct een editie van dit magazine mee naar huis.

Wedstrijdprogramma:

Zaterdag 25 augustus

11.15 uur Kloetinge JO15-1 – Halsteren JO15-1

12.00 uur RBC JO13-1 –
Halsteren JO13-1

14.30 uur DOSKO 2 – Halsteren 1 (za)

17.00 uur Halsteren JO17-1 –
RBC JO17-1

17.00 uur Halsteren 1 (zo) –
SC Feyenoord

Activiteiten:

24/25 augustus: Jeugdkamp

1/2 september: Na afloop van Zaterdag 1 en Zondag 1 DJ Hollywood in 't Ooievaarsnest.


Voor meer informatie: www.rksvhalsteren.nl of info@rksvhalsteren.nl.

Afbeelding