Afbeelding

NIEUW SEIZOEN VAN START BIJ RKSV HALSTEREN

Algemeen

HALSTEREN - Komend weekend start RKSV Halsteren het nieuwe seizoen op met een voetbalclinic voor de jeugd. Daarnaast zijn de beide hoofdmachten deze week verwikkeld in de strijd om de Markiezen Cup. Zaterdag vinden de finalewedstrijden plaats op het terrein van FC Bergen.
Ondertussen probeert het natuurgras op sportpark De Beek zich volledig te herstellen van de droogte, zodat alle trainingen en wedstrijden over een week hopelijk gewoon kunnen doorgaan.

Voetbal Clinic
Op zaterdag 18 augustus organiseert Shal Consulting in samenwerking met RKSV Halsteren van 13.00 tot circa 17.00 uur op sportpark De Beek een voetbalclinic met professionele voetballers. Op de foto met Danilho Doekhi (Vitesse) of de panna-knockout- trucjes willen leren van voormalig zaalvoetbal-fenomeen Jermain Vanenburg? Of gewoon de kunsten afkijken van de voetbaltweeling Rodney (FC Eindhoven) en Milton Klooster (FC Lisse)? Dat kan allemaal tijdens de clinic. Er zijn nog enkele plaatsjes vrij, dus als je nog mee wilt doen, meld je dan zo snel mogelijk aan. Deelname kost € 15,00 p.p. en staat ook open voor voetballers die (nog) geen lid zijn van RKSV Halsteren.

Nieuwe spelvormen voor JO10 en JO11 teams
Het jeugdvoetbal is in het seizoen 2017/'18 gestart met de invoering van nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Na een uitvoerig onderzoeks- en aanlooptraject spelen de onder 8- en onder 9-pupillen sinds vorig seizoen in een 6 tegen 6 wedstrijdvorm op een aangepast kwart veld. Vanaf dit seizoen start fase 2 van de invoering van de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Het JO10 team speeltvanaf nu ook in een 6 tegen 6 wedstrijdvorm. De JO11 teams spelen vanaf dit seizoen hun wedstrijden in een 8 tegen 8 wedstrijdvorm op een aangepast half veld. Door op kleinere velden en in kleinere teams te spelen komen kinderen vaker aan de bal en gaan ze meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Het spelen op een kleiner veld sluit bovendien beter aan op de belevingswereld van deze kinderen. Dit alles draagt bij aan het uiteindelijke doel: het vergroten van het spelplezier en de ontwikkeling van deze pupillen.

Competitie-indeling Zondag 1 en Zaterdag 1 bekend

Halsteren 1 (zo) speelt komend seizoen wederom in de Hoofdklasse B. Halsteren 1 (za) komt als promovendus uit in de derde klasse B. De indeling van beide competities: Hoofdklasse B: Alphense Boys, Alphen a/d Rijn; Baronie, Breda; Gemert, Gemert; Groene Ster, Heerlerheide; RKSV Halsteren, Halsteren; IFC, Hendrik-Ido-Ambacht; Leonidas, Rotterdam; De Meern, De Meern; Meerssen, Meerssen; Minor, Nuth; SVA Papendorp, Utrecht; RKAVV, Leidschendam; UDI'19/CSU, Uden; Unitas, Gorinchem; Vlissingen, Vlissingen.

Derde klasse B: DFC, Dordrecht; DHV, Zevenbergschenhoek; Dubbeldam, Dordrecht; De Fendert, Fijnaart; RKSV Halsteren, Halsteren; Klundert, Klundert; Kogelvangers, Willemstad; Noad'67, Sint Philipsland; Prinsenland, Dinteloord, Seolto, Zevenbergen; Smerdiek, Sint Maartensdijk; WHS, Sint Annaland; Wieldrecht, Dordrecht; ZSC'62, Scharendijke.

Zondag 1 start de competitie op 2 september met een thuiswedstrijd tegen Gemert. Zaterdag 1 speelt z'n eerste competitiewedstrijd op 22 september, maar start op 1 september met een bekerwedstrijd thuis tegen Stavenisse. Beide wedstrijden beginnen om 14.30 uur. En na afloop zal op zowel 1 als 2 september DJ Hollywood de derde helft opluisteren in 't Ooievaarsnest.

Vacatures bij RKSV Halsteren

Binnen de vrijwilligersorganisatie van onze club zijn diverse functies vacant. Zo is in het bestuur de functie van penningmeester vacant en zijn we op zoek naar een scheidrechtercoördinator, kantinepersoneel, jeugdcoördinatoren, webmasters, leden van de activiteitencommissie en technische (voetbal)zaken. Een wijs man zei ooit: "Vraag je niet af wat de club voor jou kan doen, maar wat jij voor de club kunt doen!" Voor meer informatie over de vacatures kan je contact opnemen met Patrick Koek op 06-12605806 of publiciteit@rksvhalsteren.nl.

Wedstrijdprogramma: Zaterdag 18 augustus, Markiezencup: 14.25 Halsteren VE1 – Nieuw Borgvliet VE1, 16.05 Halsteren VE1 – FC Bergen VE1, 18.30 Finalewedstrijden. Dinsdag 21 augustus 20.00 uur: Halsteren 1 (zo) - XerxesDZB.