Afbeelding

Bep Tielemans: Elke krant gezien

Algemeen

HALSTEREN - Vijftien jaar, met elke week een krant. Dat zijn 780 kranten, en Bep Tielemans (63) zag ze allemaal. Oké, op één na, toen ze voor het huwelijk van een familielid naar Griekenland moest. Minerve Pers, het bedrijf van Bep en Ton Tielemans bestaat 25 jaar en leidde tot uitgeverij van De Halsterse Krant en De Zuidwestkrant. Het begon allemaal met een verhaal over een peuterspeelzaal in de Bredase Krant. Toen het gezin Tielemans van Breda naar Halsteren verhuisde werden Ton en Bep Tielemans al vrij snel correspondent voor het dagblad De Stem.

Levensstijl
Zo startte voor Bep een vak dat ze inmiddels een "levensstijl" noemt. "Dit verveelt nooit. Ook na al die jaren blijft het nog ontzettend leuk om te doen", zegt ze. "De samenwerking met een team waar je op kunt vertrouwen, de contacten met alle mensen die je spreekt, de eindredactie waarbij je de laatste fouten ziet en zorgt dat wat in de krant staat klopt, de zondagnachten waarin je tot laat doorwerkt om alles af te krijgen en zelfs de stress van de maandagochtend waarop de krant naar de drukker moet: het geeft me nog steeds energie."
Nieuws houdt nooit op en de samenleving in Halsteren en Woensdrecht staat nooit stil. "Ik hoop zeker nog een aantal jaren door te gaan", zegt Bep. "Waarom niet? Iets wat je graag doet wil je ook graag blijven doen."

Hardlopen
Om de balans te houden gaat Bep regelmatig fietsen met haar kleinzoon. Ook hardlopen is al jarenlang een favoriete uitlaatklep. Het past bij het leven van een krantenmaker, want ook dat is vaak een kwestie van hardlopen. Dat ze over voldoende uithoudingsvermogen beschikt, heeft Bep Tielemans al bewezen.