Alle deelnemers bij de start.
Alle deelnemers bij de start. Foto: Sophia Piesens

Sporten voor specifieke doelgroepen

Algemeen

ZUIDWESTHOEK - De Huisartsenpost Ossendrecht en de Brede Welzijnsinstelling Woensdrecht (BWI) organiseren speciaal voor mensen met diabetes en COPD een wekelijkse wandelactiviteit. Deze wandelactiviteit gaat 10 weken lang aangeboden worden. De pilot voor deze nieuwe activiteit vindt plaats tijdens de sportchallenge 2018. De wandelingen gaan ingepland worden op woensdagavond en er wordt vertrokken vanuit De Blauwe Pauw, Onze Lieve Vrouw ter Duinenlaan 199 in Ossendrecht. Het tijdstip van vertrek wordt 18.30 uur.

Deze activiteit wordt heel laagdrempelig ingezet voor de doelgroep en de BWI probeert de wandelverenigingen uit de verschillende dorpskernen van de gemeente Woensdrecht hierbij te betrekken. Ook lopen er deskundige mensen mee die gespecialiseerd zijn voor deze doelgroep, zoals de buurtsportcoach van de BWI, een fysiotherapeut van FysioFaster, een diëtiste van TWB, of de praktijkondersteuner of één van de huisartsen van de huisartsenpost Ossendrecht.

Sportchallenge
De sportchallenge 2018 vindt plaats op woensdag 6 juni. Inschrijven is mogelijk vanaf 18.00 uur en de activiteiten gaan van start om 18.30 uur. Er is de mogelijkheid om zich voor de sportchallenge op voorhand aan te melden via de website van de BWI. De BWI adviseert mensen met diabetes of COPD zich in te schrijven voor de wandelroute van 2,5 km. De week daarna, woensdag 13 juni, willen de huisartsenpost Ossendrecht en de BWI meteen van start gaan met wekelijkse wandeling. Er wordt tijdens deze 10 weken heel erg afgestemd op de mensen hun mogelijkheden. Men hoeft zich niet aan te passen aan de afstand, de afstand wordt aan de conditie van de deelnemers aangepast. Na deze 10 weken wordt geëvalueerd hoe de activiteit verder uitgezet kan worden. Mogelijk vindt er doorstroming plaats naar een lokale wandelvereniging, maar bij veel animo kan deze activiteit ook verder uitgebreid worden naar de andere dorpskernen.

Aanmelden
Voor het aanmelden voor de sportchallenge kan men terecht op de website van de BWI: www.bwiwoensdrecht.nl of contact opnemen met de buurtsportcoach, Jacky Jansens: j.jansens@bwiwoensdrecht.nl

Als iemand liever niet deelneemt aan de sportchallenge, maar wel interesse heeft in deze specifieke wandelactiviteit, dan kan dit ook. Belangstellenden worden ook dan verzocht contact op te nemen met de buurtsportcoach, Jacky Jansens: j.jansens@bwiwoensdrecht.nl