Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: Sophia Piesens

TanteLouise haalt Proefmei naar zorgcentra

OSSENDRECHT - REGIO - Stichting tanteLouise organiseerde in samenwerking met Proefmei een luxe diner voor de bewoners van Mariahove. Logistiek is het bijna onmogelijk om de bewoners van tanteLouise naar Proefmei te brengen omdat bijna alle mensen aan een rolstoel zijn gebonden. TanteLouise kwam op het idee om Proefmei naar de zorginstelling te halen.
En dat is met de samenwerking van Proefmei gelukt. In het totaal werden dat 360 diners voor de cliënten van tanteLouise. Woensdag was Steenbergen aan de beurt, donderdag Bergen op Zoom en vrijdag Ossendrecht.
De ingrediënten werden op een heel speciale manier aangeleverd. Drie bewoners van tanteLouise toerden met een antiek busje op de Brabantse Wal. Zij haalden zelf de ansjovis, asperges en aardbeien op voor het diner. Zo stak de 97-jarige Adrie Schouten, die oorspronkelijk uit Hoogerheide komt, zelf de asperges. Het was heel wat jaren geleden dat hij voor het laatst asperges had gestoken, maar het bleek dat de hoogbejaarde Schouten dit nog niet was verleerd. Nadat de ansjovis, asperges en aardbeien waren opgehaald, werden ze bij de keukens afgeleverd.
Elke middag zit het restaurant van Mariahove in Ossendrecht vol. Volgens de bewoners is het eten altijd heerlijk, maar afgelopen week vonden ze het diner wel heel bijzonder. Niet alleen doordat burgemeester Steven Adriaansen van gemeente Woensdrecht bij hen aan tafel aanschoof, maar ook omdat gastkok René Vermeulen een heus luxe Proefmei diner voor hen kookte. Het werd bereid met de 3 A's van de Brabantse Wal: Asperges, Ansjovis en Aardbeien. De manier waarop het menu was bereid gaf leuke gesprekjes waarbij veel herinneringen werden opgehaald.
 

Meer berichten