Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Gidsen van heemkundekring Halchterth namen afgelopen jaar de Erfgoedprijs in ontvangst en hebben nu hun initiatief uitgewerkt.
Gidsen van heemkundekring Halchterth namen afgelopen jaar de Erfgoedprijs in ontvangst en hebben nu hun initiatief uitgewerkt. (Foto: Bep Tielemans)

Eerste Rondje Historisch Halsteren onder leiding van gidsen

HALSTEREN - Gidsen van Heemkundekring Halsteren hebben het initiatief uitgewerkt waarvoor ze in 2017 de lokale erfgoedprijs van gemeente Bergen op Zoom ontvingen: dorpswandeling Rondje Historisch Halsteren.

Op zaterdag 12 mei wordt om 13.30 uur de eerste wandeling gelopen. Start is bij de Quirinuskerk richting het oude raadhuis en de Sint Martinuskerk; achter de kerk langs gaat de tocht door een prachtig stukje oudste gedeelte van Halsteren. De wandeling eindigt bij het oude kerkhof. In heemhuis Hof van Ram wordt onder het genot van een hapje en drankje nagepraat. Het heemhuis is te bezichtigen, evenals de monumenten in het Rondje Halsteren die vanaf 13.00 uur voor eenieder zijn geopend. Gidsen zullen belangstellenden rondleiden.

Meer berichten