Afbeelding

Wie wordt 'Woensdrechts Beste'?

Algemeen

PUTTE – De strijd in de strijd. De Vijfde Klasse damesvoetbal herbergt een kwartet teams van groot Woensdrechtse kunnen. Na het wegvallen van METO rest er een vierluik met in de hoofdrollen baltrappende ladies van Grenswachters, WVV'67, Vivoo en ODIO. In een competitie waar een sterk NVS de scepter zwaait is voor de concurrentie slechts een rol in de schaduw plaats. Geen enkel punt voor de verenigingen uit eigen contreien. Tezamen spelen zij een dozijn onderlinge twisten. Inzet vormt nog altijd de officieuze en tevens prestigieuze titel 'Woensdrechts Beste'. Na zeven speelronden zijn nog twee teams nadrukkelijk in de race om de eretitel. Zondag aanstaande zou Grenswachters zich geen misstap tegen ODIO kunnen permitteren!

"Op grond van de rangschikking en recente resultaten zouden we toch zeker in huis ODIO moeten kunnen kloppen. Maar het blijft voetbal en niet hier is niets zeker", aldus trainer Kevin Llacer. Samen met Joost van Oirschot nam hij vier seizoenen terug de Putse dames onder zijn hoede. Jolanda Janssens-Koolen vertolkt met verve de functie van leidster. "Zij is de verbindende schakel tussen het team en ons. Soort 'moeder overste' waarmee de dames dingen bespreken die ze niet zo makkelijk met ons zullen of willen delen. Als bij al een goede mix van alles. Grenswachters dames is een bolwerk waarin de meiden voor elkaar door het vuur gaan. Zowel binnen maar toch ook zeker buiten het veld."

Concurrentie

Grenswachters dames lijkt na een stormachtige opmars een beetje te stagneren. Aanwijsbare redenen? "Kevin Llacer vervolgt:"Er wordt sowieso veel minder gescoord. Vorig seizoen schoot Keshia Jubitana er 36 goals in. Evenveel als Valerie Snepvangers van Vivoo dames 2. Als ze dit seizoen de helft halen mogen ze blij zijn. Niet dat ze minder spelen. De competitie is sterker geworden. NVS, Steenbergen, HVV zijn geduchte tegenstanders waartegen het moeilijk scoren is. Toch zijn we als technische staf tevreden. We hebben het verlies van enkele speelsters toch goed weten op te vangen. En ook met het oog op de toekomst ziet het er rooskleurig uit. Studie of werk gooit soms roet in het eten doch een goede basis blijft sowieso over. Daarnaast hebben we het geluk dat we kort op de grens zitten. De link tussen Grenswachters en de zuiderburen is een bekend gegeven. En zo kon het gebeuren dat er onlangs vanuit Berendrecht een speelster zich meldde voor een proeftraining, goed mee speelde en dus nu en ook volgend seizoen voor groengeel uitkomt. En ja, ook wij hebben onze contracten reeds verlengd!"

Derby

Grenswachters da1 is in serieus gevecht met Vivoo da2. Wie houdt definitief de zusterverenigingen achter zich? "Vanzelfsprekend willen we alle derby's winnen. En tegenwoordig die met Vivoo het meest. Wat dat betreft is de focus een beetje van ODIO naar Huijbergen verlegd. Toch blijven de wedstrijden met ODIO speciaal. Zo ook het inhaalduel vorige week in Ossendrecht. Een pittig wedstrijd waarin de duels niet werden geschuwd. Wij hadden misschien het iets betere van het spel en kwamen derhalve voor rust op 0-2 . Na rust drong ODIO fel aan doch scoorden wij opnieuw. Een domper die hier en daar voor wat irritatie zorgde. In Putte zullen ze echter logischerwijs op revanche uit zijn. We zijn er echter klaar voor. En toch zeker nu we afgelopen zondag ook de koploper NVS op de knieën hebben gekregen", aldus Kevin Llacer.

Ook ODIO tankte op dezelfde dag vertrouwen in haar derby met WVV'67. Robin Akkermans en Colinda Rommers sloegen in de beginfase toe en zetten WVV'67 op een 0-2 voorsprong. Roel Hugens, de trainer die na dit seizoen afscheid neemt, ziet toch kansen. "In het begin stonden we te slapen. Daarna speelden we goed en maakten een aansluitingstreffer. Daniëlle Bus scoorde na een mooie voorzet van Joyce Schroeijers. We gingen op zoek naar meer doch de 1-3 (Yashlin Smeekes red.) viel in eens uit de lucht. Na rust kwamen we door wederom Daniëlle kortbij. De gelijkmaker bleef echter uit."

Taart

De wedstrijd Grenswachters da1-ODIO da1 (0-3) werd door een tiental juist geprognotiseerd: Johan van Genegen. Niek Lameir, Tamara van den Bergh, Amber van Pul, Gerald de Waal, Peter Smeekes, Joris Verdult, Ronald Kil, Dennis Jongejan en Wilbrink-taartwinnares namens JWC Bouw Henk Prop. De uitslag ODIO da1-WVV'67 da1 (2-3) telde slechts twee winnaressen. Monique Snepvangers en een taart na loting namens Woonhuis Makelaardij voor Laura Akkermans!

Tussenstand na zeven derby's: Tamara van den Bergh (19), Lonneke Koolen (18), Daniëlle Buermans (18), Madeleine Veraart (18), Frank Goedschalk (18), Coen Michielsen (18), Femke van Gastel (18).

Afbeelding