Afbeelding

Dorpsraad maakt zich op voor politiek forum

Algemeen

HALSTEREN - Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen volgende maand nodigt Dorpsraad Halsteren eenieder uit voor het bijwonen van een Politiek Forum op dinsdag 20 februari 's avonds in ontmoetingscentrum de Wittenhorst.

Voorzitter Piet Soffers in de oproep tot inwoners: "Het zal u vast niet ontgaan dat de vertegenwoordigers van de Politieke Partijen weer gesignaleerd worden in ons dorp, want er komen weer eens Gemeenteraadsverkiezingen aan. Op woensdag 21 maart aanstaande kunt u uw stem uitbrengen en uw voorkeur uitspreken voor de partij, respectievelijk de persoon waarvan u vindt dat hij of zij uw belangen straks in de Raad het best zal behartigen."

Maar zover is het nog niet: "We krijgen eerst de aanloop naar de verkiezingen toe. Op een enkele plek is er al een politiek forum geweest en dat zal de komende weken ongetwijfeld elders worden herhaald. Zo ook in Halsteren."
Op dinsdag 20 februari, 's avonds om 20.00 uur, organiseert de Dorpsraad in de Wittenhorst een discussieavond die volledig in het teken zal staan van de Gemeenteraadsverkiezingen. Alle partijen zijn uitgenodigd voor het Politiek Forum en zij hebben zich inmiddels allen bereid verklaard om hieraan deel te nemen.

Soffers: "Als Dorpsraad hadden ook niet anders verwacht want zonder grootspraak mag worden gezegd dat om Halsteren heengaan de ogen sluiten zou betekenen voor de politieke werkelijkheid."

Onderwerpen

Op de politieke avond, waarvoor inwoners van harte worden uitgenodigd, wil Dorpsraad Halsteren graag in beeld krijgen in hoeverre de verschillende politieke partijen ofwel 'onze vertegenwoordigers' straks in de Gemeenteraad zich de problematiek van het Halsterse gelegen laten liggen. Hun opstelling, zienswijze en handelen in zowel het verleden als in de toekomst zullen hierbij aandacht krijgen. Uiteraard zal op verschillende voor het dorp relevante onderwerpen worden ingezoomd.

De dorpsraad-voorzitter: "Wat te denken van de Auvergnepolder, wat gaat daarmee gebeuren? Is er straks voldoende passende woonruimte voor alle inwoners, met name ouderen en jongeren? Hoe houdt de gemeente de openbare ruimte schoon en veilig? En hoe hebben de partijen hun verkiezingsprogramma's financieel onderbouwd, want deze staan bol van beloftes en toezeggingen. Voor Halsteren belangrijke zaken waarvan we willen weten hoe daar door de verschillende partijen tegenaan wordt gekeken. Uiteraard wordt er ook tijd vrij gemaakt voor het beantwoorden van relevante vragen over Halsteren vanuit de zaal. In dat opzicht zal onze gespreksleider Ad van der Vrede, die we bereid hebben gevonden de discussie te sturen en in goede banen te leiden, zijn uiterste best doen om de partij-vertegenwoordigers zover te krijgen dat ze 'met de billen bloot gaan'. Zo kunnen aanwezigen zich het beeld vormen dat nodig is om straks een goede keuze te maken."

De zaal is dinsdag 20 februari voor het Politiek Forum open vanaf 19.30 uur en de koffie staat klaar. Eenieder is van harte welkom.

'Lijsttrekker' ook naar politiek forum van Dorpsraad?