Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: Rudy Jansen

Benaderbare optimist uit Ossendrecht

OSSENDRECHT – Met een Ossendrechts hart dat klopt voor de gemeenschap en jarenlange werkervaring bij een gemeente heeft Arjan Buijsen de afgelopen vier jaar bewezen een aanwinst te zijn voor de Woensdrechtse gemeenteraad. Dat Ossendrechtse hart gaat nog altijd sneller kloppen van het raadswerk en zijn optimisme is groter dan ooit.

Ossendrechtenaar Arjan Buijsen (48) maakte vier jaar geleden zijn entree in de gemeenteraad, nadat hij maar liefst 311 stemmen kreeg. "Zoveel stemmen had niemand verwacht, ikzelf nog wel het minste", zegt Buijsen. Dat aantal stemmen toont waarschijnlijk al wat Ossendrecht al jaren wist: dat Arjan Buijsen met twee voeten in zijn dorpsgemeenschap staat. Als voormalig lid van het Dorpsplatform en jeugdtrainer bij ODIO is Arjan Buijsen een bekend – en vertrouwd – gezicht voor veel mensen. En dat werkt, merkte Buijsen ook in de afgelopen raadsperiode. "De afgelopen jaar zijn er veel mensen aan de deur gekomen met vragen of zorgen. Ik heb ze niet altijd kunnen helpen, maar ik heb ze soms wel de juiste weg kunnen wijzen en ik heb altijd geluisterd. Ik wil benaderbaar zijn, en dat zie ik gelukkig ook terug in het huidige college. De kloof tussen politiek en burgers is de afgelopen jaren veel kleiner geworden."

En er is meer gebeurd. "In mijn eerste raadsvergadering zei ik iets over het vrachtverkeer in de kern van Ossendrecht. Niet lang daarna kwam er een verbod. Ook heb ik een motie ingediend over de veiligheid van de toegangsweg van het Zuidwesthoek College. Daar is gelukkig veel ten goede veranderd. Bovendien heb ik altijd gestuurd op woningbouw in de kernen. Het is erg goed om te zien dat de eerste plannen in Ossendrecht nu concreet worden."

Samenspel

Die plannen hoopt Arjan Buijsen in de volgende raadsperiode verder te kunnen helpen realiseren. "Bovendien wil ik me richten op het concretiseren van de duurzaamheidsvisie. Externe partijen moeten betrokken worden en blijven en er moet een samenspel ontstaan tussen alle inwoners, zodat onze gemeente een schone toekomst krijgt. Ook op recreatiegebied valt er nog veel te winnen. De afgelopen jaren heeft ABZ aangetoond dat het zijn coalitieprogramma kan waarmaken. Ik hoop dat we die kans ook deze keer weer krijgen, want er kunnen altijd dingen beter."

Ondertussen is Buijsen druk bezig om de jeugd te enthousiasmeren voor de politiek. "Mijn dochter Britt gaat gewapend met ABZ-dweilen het carnavalsgeweld in en vertelt aan iedereen dat haar vader verkiesbaar is. Dat heb ik haar niet opgedragen, ze doet het spontaan en die spontaniteit hebben we hard nodig. Ook jongeren moeten zich realiseren dat je in de politiek aan het 'stuur' van je gemeente zit en dat jouw ideeën kunnen helpen om het bestuur de goede kant op te manoeuvreren. En ga stemmen, dat is al een goed begin. Zeker als je op ABZ stemt!"

Meer berichten