Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Een lampionnenoptocht voor Sint Maarten met de elf-elf viering belooft zaterdagavond weer spektakel in Altere.
Een lampionnenoptocht voor Sint Maarten met de elf-elf viering belooft zaterdagavond weer spektakel in Altere.

Lampionnenoptocht voor Sint Maarten

HALSTEREN - Traditiegetrouw wordt op 11 november het Sint Maartenfeest gevierd. Sint Maarten is ook nauw verbonden met Halsteren. Zo staat hij in het voormalige gemeentewapen, de Sint Martinuskerk is naar hem vernoemd en zijn er diverse verwijzingen binnen het dorp naar hem. Op 11 november is ook de start van het nieuwe carnavalsseizoen.

Elf is al van oudsher het getal van de zotten en dwazen. Om die reden start het carnavalsseizoen op 'd'n elfde van d'n elfde'. Meestal worden de 11-11 vieringen, vanwege het late tijdstip, alleen door volwassenen bezocht. Net als voorgaande jaren zal de Stichting Alterse Carnaval, speciaal voor de kinderen, beide feesten weer combineren op 11 november. Dit wordt gedaan in de vorm van een lampionnenoptocht die zal starten bij de Sint Maartenschool op het Sint Maartensplein. De tocht door het centrum van Halsteren zal eindigen bij 'De Spinool' op het Burgemeester Mastboomplein. Verzamelen is om 18:44 uur.

Alle kinderen uit Halsteren worden van harte uitgenodigd om mee te doen aan de lampionnenoptocht. Ze krijgen na afloop allemaal een snoepzak. Een eigen lampion meebrengen kan, maar lampionnen zijn ook op de avond zelf te koop voor 2 euro. Dit jaar wordt de lampionnenoptocht extra spannend, want wie worden de nieuwe Nar en Grootste Boer van Altere? LaForce is inmiddels al een uitgebreid onderzoek gestart. Kijk voor de filmpjes op de Facebook pagina via www.facebook.com/StichtingAlterseCarnaval of op de website via www.stichtingaltersecarnaval.nl/filmpkes

Meer berichten