Anne en Piet Beijaerts zetten samen Loop en Voetmedisch Adviescentrum 't Patronaat voort.
Anne en Piet Beijaerts zetten samen Loop en Voetmedisch Adviescentrum 't Patronaat voort.

In de voetsporen van vader

Algemeen

LEPELSTRAAT - Loop en Voetmedisch Adviescentrum 't Patronaat heeft een vernieuwing ondergaan. Vanaf heden wordt de praktijk aan Slotweg 10 in Lepelstraat gerund door vader én dochter. Anne Beijaerts (33) is als afgestudeerd Register-podoloog en vennoot de vertrouwde praktijk van sport-podoloog en fysiotherapeut Piet Beijaerts (62) komen versterken.

Anne is geboren en getogen in Lepelstraat en rolde na haar universitaire opleiding psychologie in Tilburg in een 3-jarig project bij het AMC in Amsterdam. "Toen dat project voor Pink Ribbon ophield viel het niet mee om als psycholoog aan ander werk te komen. Mijn vader had al eens een balletje opgeworpen met het oog op de toekomst van zijn praktijk. Eerste vereiste was natuurlijk of ik interesse had in het vak van podoloog. Mijn enthousiasme groeide, toch zeker nadat ik besloot het eerste semester van de opleiding podologie in Utrecht te gaan volgen", vertelt Anne Beijaerts, die de pittige 4-jarige studie naast haar gezin met twee jonge kinderen intussen afrondde.

Haar vader Piet vult niet zonder trots aan: "Heel belangrijk is daarbij ook de officiële erkenning 'Register-podoloog'. Register-podologen zijn aangesloten bij de Stichting LOOP, een landelijke overkoepelende organisatie van podologen, die door zorgverzekeringen erkend wordt."

Zelf heeft Piet Beijaerts zich destijds vanuit de fysiotherapie gespecialiseerd tot sport-podoloog: "Voeten vormen de basis van het lichaam. Balans is daarbij heel belangrijk. Een verkeerde (loop)houding kan tot allerlei klachten leiden, onder andere rug- en nekklachten, vermoeidheid, migraine, heup- of knieproblemen. Door loopanalyse, voetscan en rugmeting wordt bijvoorbeeld bepaald wat de juiste zolen zijn."

Het feit dat het bij Loop en Voetmedisch Adviescentrum 't Patronaat niet alleen om voeten draait maar om heel diverse klachten, zette dochter Anne ertoe aan de uitdaging met extra interesse voor het vak aan te gaan. Zij kan bogen op de sinds 2005 succesvol opgebouwde praktijk van haar vader en zal daarnaast de nodige vernieuwingen doorvoeren. Piet Beijaerts blijft het Loop en Voetmedisch Adviescentrum voorlopig samen met Anne draaien.

Zie ook pagina 9 bij Vitaal Plus in deze krant.