Op het terrein aan het eind van de Tholenseweg komen tractorpullers in diverse categorieën in actie.
Op het terrein aan het eind van de Tholenseweg komen tractorpullers in diverse categorieën in actie.

Tractorpulling spektakel

Algemeen

HALSTEREN - Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober staat Halsteren weer in het teken van het Tractorpulling weekend wat de KPJ van Halsteren organiseert. Na maandenlang plannen en voorbereiden barst zaterdagmiddag om 15.00 uur het weekend los op locatie Tholenseweg 20.

Vanuit de Nationale Truck en Tractorpulling Organisatie (NTTO) zullen Farmstock, Trucks en diverse demo's te bewonderen zijn. De echte sporttractoren verschijnen aan de start en gaan het Nederlandse competitieverband aan. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, temeer omdat hier de laatste wedstrijd wordt gereden van dit jaar en het eindklassement wordt bepaald. Ook rijdt er een aantal spectaculaire demo's, onder andere Pulling Team Rock. Dit team is Nederlands Kampioen geworden van de NTTO Prostocks. Daarnaast komt het Tractorpulling Team Extreme Temtation in actie, wat laatst het Europees Kampioenschap heeft gewonnen.

Na de tractorpulling zal traditiegetrouw het tentfeest zijn, met niemand minder te gast dan de band Waterproof Shampoo. Ook Feest DJ Mark en DJ van de V zullen de tent op z'n kop zetten. Het feest begint rond 21:00 uur en duurt tot 01:30 uur. Kortom: vertier en spektakel tot aan het eind!

Spectaculair

Op zondag 1 oktober is iedereen vanaf 11:00 uur weer van harte welkom. Op de planning staat dan tractorpulling voor de Standaardklasse, light superstocks, light modifieds en de prostocks van de NTTO National. Die laatste klasse zijn de echte Tractoren die de show gaan stelen. Het eindklassement zal hier bepaald worden in Halsteren. Ook zullen er die dag weer een aantal spectaculaire demo's verreden gaan worden.

Traptrekkerrace

Voor jong en oud zal het een spektakel zijn. Zo is er die dag voor de jeugd een traptrekkerrace waarbij ook de kleintjes hun kunsten kunnen laten zien. Wil je hieraan meedoen? Neem dan gewoon die dag je traptrekker mee en wie weet val je in de prijzen. Aanmelden kan op de dag zelf. Tevens zijn er nog oldtimers en de nieuwste demo-tractoren te bewonderen en zullen er springkussens aanwezig zijn.

Zwarte Cross

Bij de wedstrijden tractorpulling van KPJ Halsteren komend weekend op het terrein aan de Tholenseweg 20 zal uiteraard ook dit jaar de Zwarte Cross klasse niet ontbreken met de 2-wiel en 4-wiel klasse.

Na de sportieve verrichtingen op het buitenterrein zal in de grote feesttent een afterparty plaatsvinden, waarin de band 'De Bijtels' het tractorpullingweekend goed zal afsluiten. Het belooft een spetterend weekend te worden vol energie en vermaak. Zie ook: www.tractorpullinghalsteren.nl en de facebookpagina.

Prijsvraag braderie

Op de Braderie Halsteren presenteerde de KPJ zich voor thuishaven café de Roos. Naast indrukwekkende tractoren was er een prijsvraag waarbij braderiebezoekers konden raden hoeveel trekkers er op het tractorpulling weekend zijn. Het antwoord luidt 167 en de persoon die er het dichtst bij zat is Ward van Lammeren. Hij heeft twee vrijkaarten gewonnen voor het spektakel aanstaande zaterdag en zondag.