Afbeelding

Breed cursusaanbod bij Creatief Centrum

Algemeen

HALSTEREN - Het Creatief Centrum Halsteren is in de omgeving van Bergen op Zoom een unieke stichting die een heel breed aanbod cursussen geeft.

Naast de talencursussen Italiaans, Spaans en Engels wordt er ook Duits gegeven. De creatieve cursussen zijn volop vertegenwoordigd bij dit centrum zoals naaien, quilten, breien en haken, schilderen en tekenen, bloemschikken, digitale fotografie, pottenbakken en boetseren. Deze cursussen worden zowel overdag als in de avond gegeven. Er is dus voor ieder wat wils. Voor kinderen van 10 tot 15 jaar is er de cursus tekenen. Voor sommige cursussen is CCH de enige stichting in de wijde omgeving die deze cursus geeft. Uitgangspunt is een betaalbare cursus te kunnen geven voor iedereen.

Nieuw is de cursus creatief met glas. Hierbij moet je denken aan sieraden van glas, kleine raamhangers, spiegels bekleden met glas et cetera.

Voorafgaand aan het nieuwe cursusseizoen houdt CCH traditiegetrouw een open avond. Die vrijdagavond werd gecombineerd met een verloting van prijzen, door de cursisten zelf gemaakt. De hoofdprijs was een prachtige quilt voor een eenpersoonsbed.

De opbrengst gaat, zoals voorgaande jaren, naar een goed doel. Dit jaar is dat de "Plusbus Halsteren Lepelstraat". De Plusbus is niet meer weg te denken uit het Halsters straatbeeld. Nadat deze enkele jaren is weggeweest, hebben verschillende mensen, waaronder mevrouw Els Proost, zich hard gemaakt om deze bus weer terug te krijgen. Dit met succes. De verloting heeft €160,- opgebracht en mevrouw M. Mertens uit Halsteren heeft de quiltdeken gewonnen.

Op verschillende cursussen zijn nog plaatsen over dus wellicht zit er een cursus voor u bij. Voor meer info over het Creatief Centrum Halsteren: www.creatiefcentrumhalsteren.nl