Afbeelding

Cheque van Doorkomstcomité de beek

Algemeen

HALSTEREN – Roparunteam De Brabantse Wal uit Halsteren/Lepelstraat werd donderdagavond aangenaam verrast door het 'doorkomstcomité de Beek'. Met een welkome cheque ter waarde van maar liefst €5750,- is nu al een stevige basis gelegd voor de Roparun 2018. Team 227 zal hier van 19 tot en met 21 mei voor de elfde keer aan gaan deelnemen.

In de voor het team tiende editie sprokkelde De Brabantse Wal €17.227,- bij elkaar en over alle jaren totaal ruim €183.000. "Zonder de steun van vele sponsors was dit niet mogelijk", zegt Koen van Oevelen, plaatsvervangend voorman van het team, nadat bij Cafetaria de Beek symbolisch de cheque is uitgereikt. Geruchten dat de doorkomstroute volgend jaar wel eens anders kan zijn verwijst Van Oevelen naar het rijk der fabelen. "Wij doen hoe dan ook volgend jaar weer mee en mocht de route toch anders zijn dan maken we gewoon een ommetje."
Al voor het negende jaar zet een enthousiaste groep bewoners van de Beek een uitgebreid programma op poten rond de doorkomst van de estafetteloop van Parijs naar Rotterdam. Een geel versierde Burgemeester Elkhuizenlaan bruist de avond voor en tijdens de doorkomst van lopers en fietsers van de Roparun van activiteiten. Koen van Oevelen, loper bij team De Brabantse Wal: "Zo'n warm onthaal voelt voor ons team als thuiskomen. En als je dan naderhand ook nog eens zo'n fantastische cheque krijgt uitgereikt, dan is dat helemaal geweldig."
Deem Lugo van doorkomstcomité de Beek dat uit tien mensen bestaat, vertelt dat er dit jaar voor het eerst zogeheten VIP arrangementen verkocht zijn. Corné Langenberg van de gelijknamige cafetaria vult aan: "Deze VIP kaarten kosten honderd euro per persoon en hier zijn er vijftien van verkocht." Voor de barbecue 's avonds voor de doorkomst schoven in de negentig mensen aan. Ook hiervan ging de opbrengst naar het goede doel van de Roparun: geld ophalen voor pallitieve zorg aan mensen met kanker om het leven, voor zover mogelijk, te veraangenamen.
Passeerde de Roparunkaravaan Halsteren en omgeving eerst overdag, de laatste jaren moeten 'supporters' heel vroeg uit de veren. Of ze blijven 's nachts gewoon op. Het doorkomstcomité onder voorzitterschap van Ton Termorshuizen is een hecht team. Als mensen uit de wijk verhuizen, blijven ze toch nog meedoen. Met een springkussen van KVS Onder de Panne voor de jeugd, ontbijt plus koffie, hartelijkheid en sfeer was de doorkomst ter hoogte van het winkelplein dit jaar weer indrukwekkend. Er lag een rode loper uit respect voor de Roparunners. Tevens was er een speciaal plaatsje ingericht om even een kaarsje te branden en stil te staan bij de mensen die strijden tegen kanker of mensen die deze strijd hebben verloren.

Roparunteam De Brabantse Wal bedankt eenieder voor de cheque die het doorkomstcomité de Beek heeft uitgereikt.