Ron van Hoof tijdens zijn optreden.
Ron van Hoof tijdens zijn optreden. Foto: Jolanda Hugens Kommers

Halve eeuw in spotlights

Algemeen

PUTTE - Afgelopen week was er in Putte maar zeker één gespreksonderwerp: Ron van Hoof. Zijn muziek klonk door de ether bij Radio 10 en zelfs Gijs Staverman draaide op Radio 2 een nummer van deze lokale held. Maar het hoogtepunt? Zijn jubileumconcert op 6 april in de MFC de Biezen. 

Vijftig jaar in het vak, dat laat je niet ongemerkt voorbijgaan. En Ron deed het groots: een album- en singlepresentatie met live ondersteuning door het allround orkest Come Back en de Jody Pijper in de backing vocals.

Zijn nieuwe single, ‘Bella Maria’, een parel uit het verleden, kreeg een moderne make-over van Laurens van Wessel. Het album ‘Tijdloos’ bewijst dat Ron’s muziek de tand des tijds moeiteloos doorstaat. Voor deze speciale gelegenheid werd de sporthal omgetoverd tot een concertzaal, waar de fanfare De Volharding de avond feestelijk inluidde.

Vanaf de eerste noot was de sfeer in de zaal gezellig. Er werd gedanst, meegezongen, en de energie van Ron samen met zijn band en Jody Pijper op het podium was aanstekelijk. Een middag waarbij Ron zowel zijn nieuwste hits ten gehore bracht als zijn waardering uitsprak voor Jac Voorbraak, zijn allereerste manager. In die beginjaren was Jac degene die de band van optreden naar optreden chauffeerde. Ook werd zijn mentor, Cor van Amsterdam, in het zonnetje gezet. 

De verrassing van de middag? Stakke en Stieneke verrasten Ron met felicitaties en een uitnodiging om als voorprogramma te schitteren tijdens het Brabantse Wal Festival (BWT). Maar het meest ontroerende moment was ongetwijfeld toen Ron het podium deelde met zijn zoon, Carlo, een hoogtepunt.

Zijn eerste manager, Jac Voorbraak uit Huijbergen.
Cor van Amsterdam waar Ron veel van geleerd heeft.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding