Runningteam De Brabantse Wal
Runningteam De Brabantse Wal

Gastles en Mini Roparun op Sint Maartenschool

Algemeen

HALSTEREN - Maandag 8 april werd er door het altijd actieve Runningteam De Brabantse Wal een heel speciaal lesuur verzorgd op de Halsterse basisschool St. Maarten. Er werd uitleg gegeven over de Roparun. 

Eerst werd verteld hoe deze Roparun ooit ontstaan is uit een weddenschap door een aantal kameraden. Verder werd er aandacht besteed aan het goede doel waarvoor deze estafetteloop bedoeld is. Natuurlijk kwam ook de aanstaande editie van de Roparun aan bod. De spreker van De Brabantse Wal gaf aan de kinderen een heldere en begrijpelijke uiteenzetting. Zo werd ook de naam van de loop verklaard. Hoeveel kilometer er gelopen en gefietst dient te worden. Verder de samenstelling van een team. Aandacht voor de chauffeurs, verzorgers, koks etc. etc. Heel leerzame en leuke stof voor de leerlingen. Absoluut een mooi initiatief van school en het team. 

Gelukkig krijgt deze speciale les ook nog een sportief vervolg. Want op vrijdagmorgen 19 april vindt er een heuse “Mini Roparun” plaats voor de leerlingen. Deze wordt gehouden langs het St. Maartensplein. Van 10:45 uur tot 12:00 uur kunnen de scholieren deelnemen aan deze sportieve uitdaging. De onderbouw (groep 1 t/m 4) kan gedurende 12 minuten deze opdracht voltooien. Groep 5 t/m 8 (de bovenbouw) heeft hiervoor 20 minuten. De deelnemende kinderen kunnen door ouders, grootouders, verdere familie,  buren en kennissen gesponsord worden. Natuurlijk gaat de volledige opbrengst naar de Stichting Roparun. 

Diverse leden van De Brabantse Wal zullen aanwezig zijn om een en ander in goede banen te leiden. Elk jaar organiseert het team enkele “Mini Roparuns”. Het enthousiasme van leerlingen en leerkrachten is vrijwel altijd overweldigend. Vanzelfsprekend zijn supporters van harte welkom om de jeugdige lopers luidkeels aan te moedigen! Spandoeken en toeters zijn natuurlijk onmisbare elementen bij deze actie. Kom dus allemaal op vrijdagmorgen 19 april naar het St. Maartensplein. Dan maken wij er met zijn allen een werkelijk onvergetelijke gebeurtenis van.