Insigne SAC 2024.
Insigne SAC 2024.

Mooie start carnavalsseizoen

Algemeen

HALSTEREN - Het insigne van de Stichting Alterse Carnaval is ook in 2024 weer naar een ontwerp van Perry Schuurbiers. De uitvoering van het fraaie insigne is naar het motto ‘Leef Bourgondies!’. Kaat Verheesen heeft de vormgeving verzorgd. 

Perry Schuurbiers heeft als volgt zijn ontwerp toegelicht:


Nim plaots op de zetel van de Prins, doed oe-eige tegoed aon d’heerlekheje van de Vastelaovedleut. Aon de taofel van de leut kom ginniemes wà te kört. ‘n goei börd boerekoolstamp zörgt vor d’inneleke mens, want de liefde vor ‘t feest gao netuurlek ok deur de maog. Onder ’t genot van ‘n goeie pot bier rolle de traone over de wangen van ‘t lache bij ’n goeie vastelaovedmop. ‘t Vastelaovedfeest, ‘n feest van saome zijn, saome geniete, saomen eten en saome drienke! LEEF BOURGONDIES ... is duirm op ‘t lef geschreve van ielke Spinool! 

Het insigne is vanaf januari 2024 te koop bij de bekende verkooppunten in Halsteren voor €5.

De combinatie van Sint Maartenviering en start van het nieuwe carnavalsseizoen door Stichting Alterse Carnaval blijkt een schot in de roos. Honderden kinderen, ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden waren op zaterdag 11-11 op de been in het donker dorpscentrum van Halsteren. 

Een flinke stoet trok met verlichte lampionnen trok voorafgegaan door de rode brandweerauto van SAC vanaf de Sint Maartenschool door een stukje van het dorp richting de Spinool op het Burgemeester Mastboomplein. Diverse muziekbandjes speelden vrolijke muziek. 

Bij de verlichte Spinool volgden enkele officiële toespraakjes waarbij werd medegedeeld dat de nar aan zijn laatste seizoen bezig is. Ook wethouder Joey van Aken verwelkomde iedereen. Traditiegetrouw werd met z’n allen de zevensprong gedaan. Alle kinderen mochten tenslotte een zak snoep op komen halen. Kortom: een zeer geslaagde start van de Alterse Vastelaoved 2024. 

Lampionnenoptocht en 11-11 viering Halsteren.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Laatste seizoen voor de nar.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding