Afbeelding

RKSV Halsteren weeknieuws

Algemeen

Week in week uit zorgen de materiaalbeheerders van RKSV Halsteren er voor dat de wedstrijdmaterialen en veld- en kleedkamerindeling picobello in orde zijn. Afgelopen weekend was er een overvol wedstrijdprogramma, maar door de inzet van de materiaalmannen (en de discipline van de teams) verliep de dag vlekkeloos. Daarom deze week een groot compliment aan deze vrijwilligers. Klasse!

Gunter op dreef tegen EVV Echt

De hele wedstrijd strijdend, sprintend en sleurend tussen de verdedigers van de tegenstander in. En dat beloond zien met twee treffers. Dat viel spits Jasper Gunter ten deel in de zaterdagavondwedstrijd tegen EVV uit het Limburgse Echt. In de eerste helft liet Halsteren weinig heel van de aspiraties van de gasten. Voor rust pakte Halsteren met soepel ogend aanvalsspel een 3-0 voorsprong. Twee maal Jasper Gunter en één maal een treffer van Rogier Benschop bezorgden Halsteren een comfortabele marge. Toch werd het nog spannend in de tweede helft. Halsteren liet EVV het spel maken en zakte wat in. EVV zag hun inzet beloond en kwam op 3-1. Het geloof in meer groeide daarmee ook en in de slotfase van de wedstrijd werd het zelfs nog 3-2. Vlak voor tijd maakte Merlijn Roels koud in het veld de beslissende 4-2. Opluchting bij iedereen in het Halsteren-kamp. Door de zege verstevigt Halsteren de plek in de middenmoot van de Vierde Divisie C. Komende zondag kan het zelfs aansluiting bij de subtop krijgen als gewonnen wordt van Wittenhorst in het Limburgse Horst. Die wedstrijd vangt aan om 14.00 uur en is voor de thuisblijvers “live” te volgen via ons twitterkanaal op X: @HalsterenZo1.

Bruse Boys te sterk voor beloften Halsteren

In de derde klasse bleek tegenstander Bruse Boys een maatje te groot voor het zaterdagelftal van Halsteren. Na een 1-0 achterstand bij rust kwam de ploeg van Erik van der Giesen er in de tweede helft niet echt meer aan te pas en liep de ploeg uit Bruinisse uit naar 4-0. Een wedstrijd om snel te vergeten. Komende zaterdag speelt de ploeg thuis tegen Stellendam. Om aan te blijven haken in de subtop is winst noodzakelijk. De wedstrijd op sportpark De Beek begint om 15.00 uur.

Resultaten standaardjeugdelftallen

In de hoofdklasse kwam de JO13-1 afgelopen zaterdag niet tot scoren tegen Kapelle. Met deze 0-0 nestelt de ploeg zich in de middenmoot.

De JO15-1 moest de meerdere erkennen in RBC. Op eigen veld werd met 0-4 verloren van de nog ongeslagen koploper. Ook dit team heeft nu een plek verworven in de middenmoot.

De JO17-1 viel eveneens een puntendeling ten deel. Na twee zeges op betekende de 1-1 tegen Boeimeer het eerste puntverlies in de najaarscompetitie. De gedeelde koppositie met Roosendaal (dat wel won) moest worden verlaten, maar Halsteren staat nog keurig tweede.

De JO19-1 won met ruime cijfers van HVV ‘24. Op sportpark De Beek werd de hekkensluiter van de hoofdklasse met 5-2 verslagen. 

Komend weekend spelen deze teams een uitwedstrijd.

Reporter gezocht (M/V)

Iedere week kunt u in deze krant de berichtgeving over RKSV Halsteren lezen. Onze reporter van de Halsterse Krant heeft aangegeven per eind dit kalenderjaar te stoppen met zijn activiteiten. Dat betekent dat we op zoek zijn naar een nieuwe reporter, die wekelijks deze rubriek met wetenswaardigheden over de club wil aanleveren. Heb je een vlotte pen en belangstelling of ken je iemand die dat heeft, neem dan contact op met Patrick Koek (secretaris@rksvhalsteren.nl of 06-12605806).

Woensdag 29 november Algemene Ledenvergadering

Op woensdag 29 november a.s. vindt de halfjaarlijkse ledenvergadering plaats. Op de agenda staan onder meer het jaarverslag en de jaarrekening van het vorige seizoen. Door het terugtreden van de penningmeester, het aftreden van de secretaris en de al langer openstaande vacatures voor voorzitter en vice-voorzitter heeft de club formeel geen dagelijks bestuur meer. Omdat zich nog geen kandidaten voor deze vacatures hebben gemeld, zal in de ledenvergadering dit onderwerp hoog op de agenda staan. De ledenvergadering vindt plaats in de bestuurskamer en begint om 19.30 uur.

Wedstrijdprogramma thuis

Donderdag 16 november

20:00 uur: Halsteren 35+1 - De Markiezaten 35+1

Zaterdag 18 november

08:30 uur: Halsteren JO8-1 - De Markiezaten JO8-2; Halsteren JO9-2 - Tholense Boys JO9-2JM; Halsteren JO10-1 - DBGC JO10-1; Halsteren JO8-4 - SSV’65 JO8-1JM; Halsteren JO11-4 - VVC’68 JO11-3; Halsteren JO9-4 - Seolto JO9-3JMHalsteren 

09:45 uur: Halsteren JO14-1 - VVR JO14-1

11:15 uur: Halsteren JO15-2 - ST SKNWK/DZC’09 JO15-1JM; Halsteren MO15-1 - ST Virtus/Seolto MO15-2 (9-tal); Halsteren JO17-2 - De Markiezaten JO17-1JM

13:00 uur: Halsteren MO17-1 - VV Papendrecht MO17-1; Halsteren JO19-2 - Unitas’30 JO19-4; Halsteren JO16-1 - Nieuwland JO16-1

15:00 uur: Halsteren 1 - Stellendam 1; Halsteren 5 - SC Kruisland 2

Kijk voor meer informatie op www.rksvhalsteren.nl