Canadese delegatie bezoekt begraafplaats in het bijzijn van burgemeester Margo Mulder en wethouder Letty Demmers.
Canadese delegatie bezoekt begraafplaats in het bijzijn van burgemeester Margo Mulder en wethouder Letty Demmers.

Canadezen leggen kransen tijdens bezoek aan begraafplaats

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Dinsdagochtend bracht een Canadese delegatie een bezoek aan de Canadese begraafplaats aan de Ruytershoveweg. 

Paul Ledwell vertegenwoordigde daar samen met Amy Meunier het Canadese ministerie van Veterans Affairs. Na het spelen van de Last Post werden er twee minuten stilte gehouden en werden kransen gelegd door de Canadese afvaardiging. 

Namens het gemeentebestuur waren burgemeester Margo Mulder en wethouder Letty Demmers bij de bijeenkomst aanwezig. Vervolgens werd een aantal graven bezocht waar Canadese militairen. 

De Stichting Bevrijding Brabantse Wal heeft met het project Faces to Graves ervoor gezorgd dat van veel militairen die begraven liggen op de begraafplaats en een gezicht en een verhaal is toegevoegd. Iedere naam staat immers voor een jonge man die zijn thuis, zijn familie, ouders, vrouw, kinderen, achterliet en een onbekende en gevaarlijke reis begon. Die reis eindigde in Nederland.

Realisatie bezoekerscentrum

Na het leggen van bloemen werd er aan de delegatie uitleg gegeven over de plannen voor de realisatie van een bezoekerscentrum op de begraafplaats. Op het programma voor de middag stond een bezoek aan het bevrijdingsmuseum en het monument aan de Sloedam in Zeeland gepland.