Kees en Marijke Rennen tussen de vrijwilligers van museum Wings over Woensdrecht.
Kees en Marijke Rennen tussen de vrijwilligers van museum Wings over Woensdrecht.

3000-ste bezoeker museum Wings over Woensdrecht

Algemeen

OSSENDRECHT - Op vrijdag 4 augustus 2023 heeft museum Wings over Woensdrecht in Ossendrecht  haar 3000-ste bezoeker mogen verwelkomen. Bij hun binnenkomst waren Kees en Marijke Rennen uit Hoogerheide al verwonderd omdat er zoveel anderen aanwezig waren.

Er werd meer duidelijk nadat, na betaling, de toegangskaarten aan de bezoekers werden overhandigd en bij controle bleek dat op één van de kaarten het volgnummer 3.000 stond, en Kees had die in handen. Dat was een enorm leuke verrassing, het museum wilde deze mijlpaal vieren. De serpentines vlogen in het rond en de champagnekurk knalde uit de fles. 

Na een toespraak van voorzitter Sjaak van Loon werd een rondleiding verzorgd. Er werd overigens niet alleen getoost op de 3000ste bezoeker, maar toch zeker ook op het feit dat het museum steeds meer interesse ervaart, ook steeds meer jongeren weten de weg te vinden naar het museum. 

De Stichting Luchtvaart Erfgoed Woensdrecht wil de bezoekers de in het museum aanwezige en door de stichting te bewaken unieke objecten, films en achtergrondinformatie laten zien. Immers, wat vroeger in de Brabantse Zuidwesthoek op het gebied van luchtvaart is ontwikkeld dient als bakermat van wat er nu aan luchtvaartactiviteiten gebeurt op en om de militaire vliegbasis Woensdrecht. 

Tenslotte dankt de stichting Kees en Marijke Rennen voor de lovende woorden die door hen in het gastenboek zijn opgeschreven. Verdere informatie over het museum is te vinden op: www.wings-over-woensdrecht.nl