Afbeelding

Workshops steenbewerking in Huijbergen

Algemeen

HUIJBERGEN - In de tuinen achter het Wilhelmietenmuseum en Broederhuis te Huijbergen start donderdag 30 maart weer een volledig nieuwe reeks workshops Intuïtief beeldhouwen. Onder begeleiding van kunstenares Jeanny Ritzen maken deelnemers in alle rust hun eigen beeldje.

Zoals de Inuit (Eskimo’s) vaak wat stenen verzamelen en wanneer ze even tijd hebben, een mesje nemen en de steen gaan bewerken. - Ze zeggen dan niet dat ze een vogel of beer gaan maken. Ze zeggen dat ze de steen gaan bevrijden van het overtollige. Er blijft er vanzelf iets over als een vogel, een beer of wat dan ook. 

Zo kiezen de deelnemers, na een korte uitleg, elk een eigen steen en gaan hiermee aan de slag, op zoek naar de vorm en hun eigen verhaal. 

Thema

De eerstkomende workshop met thema ‘Het ontvouwt zich’ is op donderdag 30 maart van 11.00 tot 15.00 uur. Met aandacht en vanuit eenvoud wordt gewerkt aan een kleine steen. 

In april en mei zijn er meerdere kleine reeksen van 2 à 3 aansluitende workshops waar met een grotere steen gewerkt kan worden. Thema’s zijn onder andere ‘Nieuw begin’, ‘De dialoog aangaan’ , ‘Durf te..’ en ‘Stille vreugde’. 

De workshops zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Data en meer informatie zijn te vinden op de website Jeannyritzen.com

Voor vragen of aanmelding 06- 558 660 27 (Jeanny Ritzen), Tuin achter Wilhelmietenmuseum, Staartsestraat 2, 4635 BB Huijbergen.

Beeldhouwen