Afbeelding

Drie spannende klassementen

Algemeen

UITSLAGEN VELDRIJDEN WEEK 1 JANUARI 2023

Decemberspits is voorbij maar afgelopen week weer 4 crossen verreden. De winnaars op een rijtje. Manche 4 om X2o Badkamers Trofee te Herentals bij Dames Elite gewonnen door PUCK PIETERSE die veel te sterk was voor haar concurrenten. Zege Heren Elite ging naar MATHIEU VAN DER POEL die -na enkele weken-  weer het zoet der overwinning kon smaken. 5e manche werd verreden in Koksijde, Duinencross. Zegebloemen waren voor SHIRIN VAN ANROOIJ -na een overtuigende solo- & -een in alle opzichten onklopbare- Wout van Aert. Wat een enorm machtsvertoon van deze Vlaamse klasbak! Manche 7 van Telenet Super Prestige te Gullegem. Met overwinning voor -sinds lange tijd- CEYLIN DEL CARMEN ALVARADO. Bij Heren was er de 7e seizoenszege van Wout van Aert. Week werd op zondag afgesloten met UCI Wereldbeker. Manche 12 vond plaats in het Vlaamse Zonhoven. Dagzeges gingen naar SHIRIN VAN ANROOIJ & een ijzersterke Wout van Aert die de concurrentie op een grote hoop reed. 

Grootste gedeelte van wedstrijden is verreden maar de krenten in de pap zijn er zeker nog. Programma vermeldt; 14 & 15 januari de Nationale Kampioenschappen. Voor Nederland in Gelderse plaats Zaltbommel. 21-01 Exact Cross Zonnebeke. Verder 22-01 manche 13 van UCI Wereldbeker in Spaanse Benidorm, een unicum! 28-01 manche 7 bij X2o Badkamers Trofee is Flandriencross te Hamme. 29-01 is er de 14e & beslissende manche bij UCI Wereldbeker. Plaats van handeling is het Franse Besancon. Even vooruit kijken in het jaar; 4 & 5 februari Wereldkampioenschappen in HOOGERHEIDE. Organisatie in vertrouwde handen van comité GP Adrie v.d. Poel. Dichterbij uw huis komen de mondiale wedstrijden absoluut niet. Zeker een aanrader om deze crossen te bezoeken. Jammer genoeg verdedigt Tom Pidcock zijn wereldtitel niet. Maar het altijd fascinerende duel MATHIEU VD POEL versus WOUT VAN AERT brengt -zoals de recente geschiedenis ons leert- voldoende spanning in de wedstrijd. 

STANDEN KLASSEMENTEN PER 09-01-2023

De wekelijkse opgave van de lijstaanvoerders. De UCI Wereldbeker wordt thans geleid door FEM VAN EMPEL & Laurens Sweeck. Hier zijn nog 2 crossen te gaan. Bij Telenet Super Prestige gaan nu CEYLIN DEL CARMEN ALVARADO & LARS VAN DER HAAR op kop. Voor dit klassement volgt nog 1 cross. X2o Badkamers Trofee kent momenteel op 1e plaatsen LUCINDA BRAND & Eli Iserbyt. Er resteren 3 manches voor dit klassement. En tot zover voor deze week het actuele wielernieuws in alweer aflevering 301 van.....