Dorpsplatform Woensdrecht
Dorpsplatform Woensdrecht Foto: Starworks Studio

Dorpsplatform Woensdrecht kwam bijeen

Algemeen

WOENSDRECHT -  In Dorpspunt ‘t Blickvelt kwam dinsdagavond Dorpsplatform Woensdrecht om verschillende thema’s te bespreken met inwoners en diverse instanties. Er waren verschillende mededelingen aan het begin van de vergadering. 

De hondenpoepactie krijgt een vervolg, dus binnenkort wordt het sjabloon weer bij de gemeente opgehaald. De nieuwe kerstboom voor het plein is weer geregeld dus deze zal ergens in de komende weken weer geplaatst worden. BWI Woensdrecht zorgt voor het dorpspunt voor de duur van zo’n 3 jaar, voor zowel de activiteiten als de vrijwilligers. In die tijd wordt er gekeken of het rendabel is. De jaarlijkse herdertjestocht zal dit jaar voor het laatst zijn vertelde Ruud van Lakwijk, ‘helaas zijn er na een oproep geen opvolgers gekomen voor de organisatie’. 

Splitsing Grindweg-Dorpsstraat 

Dik Samsom woont sinds juni dit jaar in een van de oude tolhuizen op de kruising, hij heeft steeds de angst dat er iemand naar binnenrijdt: “Elke dag heb ik de angst dat er een vrachtwagen naar binnen komt, want deze bocht is heel erg smal voor dit verkeer. Ik heb hier foto’s van gemaakt hoe rakelings ze langs mijn gevel komen en heb contact opgenomen met de gemeente. Eerst heb ik een brief naar de burgemeester gestuurd, hier kwam totaal geen reactie op. Vervolgens heb ik met wethouder Thierry de Heer gesproken en hij kwam samen met een verkeersdeskundige kijken naar de situatie. Mijn verzoek tot een omleiding of het verleggen van een weg werd helaas afgewezen terwijl er honderden vrachtwagens per week hierlangs komen.” 

Wethouder Thierry de Heer reageerde hierop tijdens de vergadering: “Ik begrijp de zorgen van deze meneer. De Gemeente Woensdrecht heeft helaas het geld niet om gelijk in actie te komen, deze kosten zijn gigantisch. Er zijn ook meer plekken in de gemeente waar iets moet gaan gebeuren. Maar helaas zijn de kosten ook voor ons als gemeente gigantisch gestegen. Het idee dat meneer had over het verleggen van deze weg achter Non Plus Ultra langs hebben we al eens bekeken maar hier liggen leidingen onder. Hetzelfde is waar de Leidingstraat ligt, hier ligt deels al een weg maar hier komt het KV station dus dat is ook geen optie. We zullen verder gaan kijken wat de opties zijn hiervoor.’’ 

Langeweg 

Ook de Langeweg is een knelpunt laat het Dorpsplatform horen aan de wethouder. Het Dorpsplatform heeft op 16 september een voorstel gedaan voor het aanbrengen van grasbetonblokken, zodat het water beter afgevoerd kan worden naar de naastgelegen sloot. Nu wordt namelijk de berm kapotgereden door vrachtwagens en landbouwvoertuigen als ze elkaar moeten passeren. Hierdoor zijn soms ook de fietspaden slecht zichtbaar en het Dorsplatform vraagt zich ook af waarom de fietspaden niet rood zijn zoals gebruikelijk. 

Wethouder De Heer vertelt: “Om de Langeweg aan te pakken kost ontzettend veel geld, dit bedraagt maar liefst 200.000 euro voor beide kanten. Het geld heeft de gemeente nu niet, hierover zal de gemeenteraad zich moeten buigen. Er moet hier tenslotte ontzettend veel gebeuren om het gewenste resultaat te behalen. Als de fietspaden rood moeten worden brengt dit ook veel werk met zich mee, het asfalt zal eruit moeten op deze paden en dan rood worden gemaakt. Rood spuiten is geen optie, want dat zal snel afbladderen.”