Zuidwesthoek College
Zuidwesthoek College

Werken in projecten en aan jouw toekomst op ZWH College

Algemeen

OSSENDRECHT - REGIO - Midden in de bossen van Ossendrecht staat een kleurrijk gebouw. Hier vind je het ZuidWestHoek College: een van de bekendste vmbo’s in de regio. Op deze school worden de leerlingen voorbereid op een vervolgopleiding in het mbo en havo. In leerjaar 1 en 2 doen ze dat door veel te werken met projecten. Geen school dus waar je van vak naar vak loopt met een zware rugzak!

Projectmatig onderwijs

Op het ZuidWestHoek College zijn de algemeen vormende vakken (zoals aardrijkskunde, geschiedenis en biologie) ‘verstopt’ in projecten. Je leert hierdoor niet alleen wat je normaal bij een vak zou leren. Je leert bijvoorbeeld ook samenwerken, plannen, reflecteren en creatief denken. Dankzij het gebruik van een Chromebook ontwikkel je steeds meer digitale vaardigheden en zitten er een stuk minder boeken in je tas. Wel zo fijn.

Begeleiding bij jouw loopbaan

Er is op het ZuidWestHoek College veel aandacht voor het begeleiden van jouw loopbaan. Alle leerlingen volgen daarom het vak LOB, wat staat voor Loopbaan Oriëntatie Begeleiding. Die begeleiding is fijn, want je kunt nogal wat kiezen: Horeca, Bakkerij & Recreatie, Economie & Ondernemen, Zorg & Welzijn, Produceren, Installeren & Energie, Bouwen, Wonen & Interieur en voor de gemengde leerweg is ook het profiel Technologie & Toepassing mogelijk. Vanaf het eerste leerjaar zul je daarom gaan kennismaken met alle mogelijkheden. 

Het ZuidWestHoek College telt ongeveer 500 leerlingen. In het gebouw vind je naast ‘normale’ lokalen ook projectlokalen, praktijkpleinen, een restaurant, een aula en twee moderne gymzalen. Je zult merken dat je het gebouw en alle gezichten snel leert kennen. Iedere klas heeft een eigen mentor die zal je daar bij helpen. En is je mentor er een keer niet? Dan is er altijd een ander die bereid is om je te helpen.