Videoclip Harry met figurante Angelique.
Videoclip Harry met figurante Angelique. Foto: Pascal Brugman

Harry van Holland videoclip

Algemeen

HOOGERHEIDE - Harry van Holland uit Hoogerheide is 72 lentes jong en heeft als grootste passie zingen. Toen hij zanglessen begon te volgen zag hij een krantenartikel over de videoclip van John Wils uit Bergen op Zoom. Harry wilde graag weten hoe het maken van een videoclip in zijn werk gaat en nam contact op met Pascal van Starworks Studio die de videoclip had gemaakt. 

“Ik vertelde Pascal dat ik mijn hele leven al graag zing en ook lessen volg bij Anoek Dingemans. Het zingen komt eigenlijk door mijn moeder, zij begon daarmee altijd in de ochtend en ik deed er graag aan mee. Het liefst zing ik in het Nederlands en in het Engels. Vooral liedjes van onder andere Elvis Presley, Lee Towers en Tom Jones. In deze liedjes zit een verhaal met veel gevoel. Ik zing graag in mijn huiskamer en soms bezoek ik een karaokeavond om eens spontaan een liedje mee te zingen. De reacties van het publiek zijn erg mooi om te krijgen", vertelt Harry.
Pascal kwam bij hem thuis voor een eerste kennismaking en legde uit hoe het maken van een videoclip in zijn werk gaat. Hij adviseerde om naar Jack van der Burgt van Rooftop Studios in Halsteren te gaan om eerst het nummer in te zingen in zijn studio. "Na de opname begonnen Pascal en ik aan het script. Aangezien Elvis Presley bij dit nummer geen videoclip heeft konden we dit op eigen wijze invullen. Nu moesten we nog een figurante vinden voor de vrouwelijke rol en zo benaderde ik Angelique. Zij wilde graag meewerken en mij zo helpen. Nadat het script klaar was konden we gaan afspreken om te gaan filmen. Hier gingen we voor naar het Kleine Meer naast de beheerschuur van Natuurmonumenten. Dit was een prachtige plek om te filmen. De opnames hebben we verspreid over twee dagen omdat het erg warm was. Na deze opnames kon Pascal aan de slag met het monteren en zo was de videoclip een feit. Can’t help falling in love staat op Youtube. Een droom die uitkwam!”, aldus Harry van Holland.

Harry kreeg al snel positieve reacties uit zijn omgeving, maar ook van onbekenden die veel respect voor hem hebben. Harry heeft dan ook een eigen pagina aangemaakt op Facebook waar mensen hem kunnen vinden onder de naam Zanger Harry van Holland. Hij hoopt dat mensen hem hier willen volgen. De videoclip is te zien op Youtube, scan deze code om ernaartoe te gaan of zoek het op via Youtube. 

Harry van Holland bij de videoclip opname.
Afbeelding