Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Het vervangen kunstgrasveld bij WVV'67 op het sportpark in Woensdrecht is bijna klaar.
Het vervangen kunstgrasveld bij WVV'67 op het sportpark in Woensdrecht is bijna klaar. (Foto: Bep Tielemans)

Vervanging kunstgras WVV’67 op Sportpark Fortuinstraat

WOENSDRECHT - Bij voetbalvereniging WVV’67 wordt het kunstgrasveld vervangen. Wethouder Jeffrey van Agtmaal en Frans Linders, teammanager van de buitendienst, gaven met bestuursleden van de voetbalvereniging op locatie uitleg over het nieuwe kunstgrasveld.


Op het Sportpark van WVV’67 aan de Fortuinstraat in Woensdrecht was na twaalf jaar het kunstgras op het hoofdveld aan vervanging toe. Wat planning betreft heeft de voetbalvereniging WVV’67 gekozen voor vervanging rond dit tijdstip van het jaar. Als half augustus de trainingen voor het nieuwe seizoen beginnen is het nieuwe veld klaar. 

Het nieuwe kunstgras bestaat uit een combivezel die de structuur van het gras beter bij elkaar houdt dan bij de vorige kunstmat. Hierdoor vermindert de kans om lelijke schaafwonden op te lopen, onder andere bij het maken van slidings. Dit wordt vaak genoemd als nadeel van kunstgras. 

Wat onderhoud betreft heeft kunstgras vele voordelen. De discussie over voetballen op ‘gewoon’ natuurgras of kunstgras zal blijven. Bij WVV is het vrijheid blijheid en wordt zowel op natuurgras als op kunstgras gespeeld.  

Meer berichten