Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Op de Braderie Ossendrecht wordt in vele kramen een grote variëteit aan artikelen aangeboden met voor ieder wat wils.
Op de Braderie Ossendrecht wordt in vele kramen een grote variëteit aan artikelen aangeboden met voor ieder wat wils. (Foto: Bep Tielemans)

Dorp Ossendrecht bruist weer

OSSENDRECHT - Net als bijna alle andere evenementen in coronatijd kon ook de Kermis & Braderie in Ossendrecht afgelopen jaren niet doorgaan. Komend weekend echter kan het mooie dorp op de Brabantse Wal weer bruisen van plezier, bedrijvigheid en sfeer.


Ossendrecht, bekend om zijn Bourgondische gezelligheid pakt weer flink uit tijdens het ‘feestweekend’ van vrijdag 17 tot en met dinsdag 21 juni. De Ossendrechtse kermis en braderie zijn een begrip in de wijde omgeving. Het mooie dorp, verscholen in de bossen en grenzend aan de polders, heeft veel te bieden en dan vooral komend weekend met een vol programma.

Kermis

In het centrum van het dorp op de Markt, Hondseind en Adolphineplein kan jong en oud zich vermaken met leuke kermisattracties. In samenwerking met de kermisexploitanten, ondernemersvereniging OVO, Stichting Buurtschappen Ossendrecht en het Dorpsplatform worden kortingsbonnen aangeboden voor de diverse kermisattracties en diverse snoep- en olliebollenkramen. De kortingsbonnen voor de kermis zijn te vinden in deze krant en zijn alle dagen geldig, behalve op zondag. Inleveren kan bij de botsauto’s, cake walk, schiettent, trampoline, draaimolen, ballen gooien, touwtrekken en eendjes vissen, bij de grijpers, olliebollenkraam, suikerspinkraam, nougatkraam en Churros-wagen. Dus op vrijdag, zaterdag, maandag en dinsdag. 

Kermisloop

Op vrijdagavond zal voor de vijfde maal de Kermisloop Ossendrecht plaatsvinden. Na een alternatieve Kermisloop vorig jaar hopen de organisatoren eenieder weer fysiek te mogen ontmoeten. Om 20.00 uur klinkt nabij de Harmoniezaal aan de Zuster Marie Adolphinestraat het startschot voor een recreatieve loop over 5 en 10 kilometer. Het parcours voert door de straten en langs de dorpsrand van Ossendrecht. Hieraan voorafgaand is er een kinderloop met start om 19.30 uur. Inschrijven kan via info@sbo-ossendrecht.nl

Braderie

Zondag staat in het teken van de grote braderie met vele kramen op een uitgestrekt parcours. Vanaf de Markt tot en met de Molenstraat worden in kramen de meest uiteenlopende waren aangeboden met voor ieder wat wils. Ook zijn er demonstraties dans, brand blussen, dans en klinkt er muziek. Horecazaken spelen gastvrij in op het feestweekend. 

 

Meer berichten