Afbeelding
Foto: Pascal Brugman

Kinderserie ‘Bekijk het maar’

Algemeen

HUIJBERGEN - REGIO - Starworks Studio uit Huijbergen lanceert op woensdag 13 april een eigen kinderserie via Youtube, genaamd “Bekijk het maar”. Vier bedrijven uit de Gemeente Woensdrecht en Bergen op Zoom werkten al mee aan de eerste vijf afleveringen, waarvan er wekelijks 1 geplaatst zal worden.  

Pascal Brugman verfilmde jarenlang diverse evenementen in het land maar ook andere gebeurtenissen. In de eerste lockdown ging hij samen met zijn vrouw Cate op verschillende locaties opnemen met Nederlandse artiesten, maar ook van over de grens. Dit deden zij ook in vorm van livestreams. 

Vorig jaar begon hun avontuur met een eigen greenscreenstudio in Bergen op Zoom. Langzamerhand komt het evenementenleven weer op gang, dit zette Pascal aan het denken hoe nu verder te gaan: “Helaas blijven het onzekere tijden wat betreft de evenementen en vaak vinden deze plaats in de nacht. Aangezien ik een fulltimebaan heb in de vijf ploegen zou dit erg slopend worden. Ik filmde steeds meer lokale projecten en wilde graag iemand erbij hebben. Via mijn vrouw kreeg ik contact met Bodine Jeske uit Bergen op Zoom, zij is afgestudeerd actrice. Na wat gesprekken besloten we samen te gaan werken en compleet wat anders neer te zetten. Zo ontstond het idee voor: Bekijk het maar!”  

Droom

Bodine heeft al wat jaren ervaring in verschillende theaterproducties, zo speelde zij als poppenspeelster de kat Azraël in de internationale musical: The Smurfs live on Stage en was ze actrice in The Amsterdam Dungeon. Maar ook voor verschillende bedrijven mocht ze al typetjes spelen of als mascotte kids vermaken. Ook voor haar gooiden de maatregelen roet in het eten en kwam er minder werk. Ondanks dat ook het theaterleven weer op gang gaat komen vindt ze tijd om te beginnen aan deze eigen kinderserie: “Een kinderserie maken is een grote droom van mij. En toen we het idee bespraken was ik gelijk enthousiast. Theater en film zijn twee totaal verschillende vakgebieden. En ik kan niet wachten om ook op dit gebied kinderen te vermaken. En ze vooral de les mee te geven: Bewandel alle paden in het leven en dan kom je vanzelf op je bestemming.” 

Arbeidsmarkt

Bekijk het maar gaat over Madelief, ze is een tiener en een beetje onhandig. Ze heeft haar opleiding niet afgemaakt en is op zoek naar een baan. Madelief gaat verschillende beroepen uitproberen.  

Veel kinderen ervaren hetzelfde probleem, wat ga ik later worden? Vaak moeten ze eind basisschool al beslissen welke opleiding ze gaan volgen en uiteindelijk gaan werken in bedrijf of als zelfstandig ondernemer. Op deze manier wordt het een educatieve, maar ook grappige kennismaking met de lokale arbeidsmarkt. 

De serie is nu te vinden op Youtube via het kanaal Bekijk het maar. 

Sponsoring

“Bekijk het maar” is nog op zoek naar sponsors om de serie te kunnen financieren en meer apparatuur te kunnen aanschaffen. Hiervoor is een crowdfunding gestart. Deze vindt u als u de Qr code scant of ga naar deze link https://whydonate.nl/fundraising/bekijk-het-maar/nl/  

Wilt u sponsoren, meer informatie of doneren via een bankrekening? Dan kunt u mailen naar pascal@bpmworks.nl

van links naar rechts
Ankie Withagen (figurant) - Bodine Jeske (Madelief) - Corry Goossens (van Os) - Pascal Brugman (cameraman/producer serie)
Qr voor crowdfunding
Bij supermarkt Coop Heijboer in Huijbergen