Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Burgemeester Steven Adriaansen van gemeente Woensdrecht.
Burgemeester Steven Adriaansen van gemeente Woensdrecht. (Foto: Bep Tielemans)

Piek in corona besmettingen gemeente Woensdrecht

GEMEENTE WOENSDRECHT - Burgemeester Steven Adriaansen van gemeente Woensdrecht praat de gemeenteraad om de twee weken bij over de stand van zaken omtrent corona. Zo ook de pers, afgelopen dinsdag, al was dat weer even geleden. “Er was nog maar net afgeschaald en nu is er weer een enorme piek in het aantal besmettingen, verspreid over alle dorpen van de gemeente.”  


“Met 96 besmettingen in zeven dagen tijd is bijna een record hoogte bereikt. De vaccinatieopkomst in gemeente Woensdrecht is bijna 85 procent, van volledig of deels gevaccineerde inwoners. We streven naar een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad. Het verschil met de vorige coronaperiode is dat er nu maar vijf inwoners corona in het ziekenhuis liggen terwijl dat aantal vorige keer tussen de tien en twintig schommelde”, aldus de burgemeester, die goede contacten onderhoudt met de ziekenhuizen. Vanwege privacy is over de toestand van de coronapatiënten niet meer bekend. “Met betrekking tot verpeeghuizen zien we dat bijvoorbeeld tanteLouise weer volop maatregelen aan het treffen is.”

Door de onlangs afgekondigde maatregelen vanuit de overheid hebben veel verenigingen en ondernemingen het zwaar. “Er zijn veel vragen over wat wel en niet kan bij sportverenigingen. Als gemeente willen wij graag meedenken en een handreiking doen. Verder moeten ook wij voorzichtig kijken of er naleving van maatregelen plaatsvindt. We zien nu dat niet overal mondkapjes worden gebruikt of QR-codes worden gescand.” Organisatoren van evenementen als de ijsbaan en Sinterklaasintochten stellen uit of vragen zich af wat te doen. “De Herdertjestocht is in ieder geval alweer uitgesteld, voor Sinterklaasintochten zijn creatieve oplossingen bedacht. De gemeente staat in de meedenkstand, organisaties kunnen het algemeen nummer bellen als daar behoefte aan is.” Dat nummer is 14 0164.

Wat vuurwerk betreft, ontvangt de gemeente nu al diverse meldingen van overlast.

Meer berichten