Het echtpaar Kools krijgt de sleutels van hun woning van wethouder De Waal.
Het echtpaar Kools krijgt de sleutels van hun woning van wethouder De Waal. Foto: Dennis van Loenhout

Huurders Noordrand krijgen sleutel

Algemeen

OSSENDRECHT – Het nieuwbouwplan Noordrand in Ossendrecht krijgt meer en meer vorm. Enkele koopwoningen zijn al bewoond, en op donderdag 18 november kregen de eerste 8 huurders van de 24 huurwoningen die in de wijk zijn gebouwd de sleutel van hun nieuwe huis.

Uit handen van wethouder Hans de Waal ontving het echtpaar Sjef (77) en Nelly (78) Kools als eerste de sleutel van hun nieuwe huurwoning aan de Zonneweide, in plan Noordrand in Ossendrecht. Een bijzonder moment, want voor Sjef en Nelly wordt het even wennen. Dat ze verhuizen naar de Noordrand betekent dat ze na 55 jaar vertrekken uit hun woning aan de Onze Lieve Vrouwe Ter Duinenlaan. “We worden ouder”, zegt Sjef, “en als we iets gaan mankeren is het fijn om gelijkvloers te wonen. Ons eigen huis hadden we daarvoor ingrijpend moeten verbouwen. Toen we de kans kregen om hier te huren hebben we niet gewacht en we zijn blij met dit huis, het ziet er mooi uit. We hopen in januari onze intrek te kunnen nemen, voor die tijd zijn we nog druk met schilderen, vloeren leggen en leren hoe alles in een gasloze woning werkt!”

Directeur Con Mol van Woningstichting Woensdrecht is net als wethouder Hans de Waal trots op de vorderingen in plan Noordrand. De Waal herinnert zich nog hoe het begon: “We vonden dit een mooie locatie voor woningbouw. Er lagen hier voetbalvelden van ODIO, en op zeker moment kwamen we de voorzitter van ODIO tegen, die gekscherend zei dat we die velden wel mochten hebben als we er twee kunstgrasvelden voor teruggaven. Dat is niet in één dag geregeld, maar na zorgvuldig rekenen bleek het haalbaar. Een toegangsweg was er niet, maar toeval bestaat niet: we konden de oude winkel van de familie Van Tilburg kopen en op die plek een ontsluitingsweg realiseren. De rest is geschiedenis, nu ligt er een mooi nieuwbouwplan, waarmee de grote woningbehoefte kan worden ingevuld en waar mensen duidelijk heel mooi kunnen wonen!”

Meer dan 250 mensen schreven zich in voor een woning in plan Noordrand, tot verbazing van Con Mol: “Bij een eerste interessepeiling meldden zich zo’n 50 geïnteresseerden, maar toen we dit jaar begonnen met de bouw en de inschrijvingen openden meldden zich zo’n 250 belangstellenden, een enorm aantal. Het is mooi om nu de eerste huurders de sleutel te kunnen overhandigen. De huurders in deze wijk vormen een mooie mix van ouderen, doorstromers en jongeren. Elke groep is belangrijk!”

De 27-jarige Nicole van den Eijnden is starter, en krijgt over enkele weken de sleutel van haar woning in plan Noordrand. “Ik ben in Ossendrecht geboren en getogen, en heb hier mijn werk en mijn vrienden. Dit is mijn vertrouwde stekkie, dus ik wilde hier blijven. Ik zoek al drie jaar naar een koopwoning, maar kon geen hypotheek krijgen. Huren kon wel, dus heb ik voor een woning in plan Noordrand gekozen. Het is hier erg mooi wonen, en op deze manier help ik ervoor te zorgen dat Ossendrecht niet vergrijst. Nu de eerste huurders in mijn wijk de sleutel hebben gekregen wordt het voor mij wel heel spannend. Nog even geduld!”

Nog een paar weken, dan krijgt ook starter Nicole de sleutels van haar woning.