Vanuit zijn kantoor in de villa Mattemburgh kijkt Sinterklaas terug op een geslaagde intocht. Hij zag meer blije gezichtjes dan ooit!
Vanuit zijn kantoor in de villa Mattemburgh kijkt Sinterklaas terug op een geslaagde intocht. Hij zag meer blije gezichtjes dan ooit! Foto: Dennis van Loenhout

Sinterklaas geniet van blije gezichten

Algemeen

WOENSDRECHT – Afgelopen zaterdag werd Sinterklaas verwelkomd in Woensdrecht en Hoogerheide op een manier zoals dat alleen in Woensdrecht kan. De Sint reed langs de huizen, in gezelschap van zijn Pieten en de burgemeester en zag misschien wel meer blije kindergezichtjes dan ooit.

Dat Sinterklaas niet in de kerk werd ontvangen, zoals normaal, heeft te maken met het coronavirus. Sinterklaas is een oude man, die ook aan zijn gezondheid moet denken. “Mijn gezondheid is gelukkig optimaal”, zegt hij, “ik voel me als een jonge vent, maar dat moet ook zo blijven. En ik wil ook dat alle kinderen in Hoogerheide en Woensdrecht gezond blijven, net als hun ouders. Daarom is de Sintocht van de Stichting Openbare Feestelijkheden in Woensdrecht zo’n goed idee. De route was mooi, Harmonie Aurora en De Scheldezonen maakten mooie muziek en met alle lichtjes en versieringen was het een soort combinatie van een lichtstoet en Halloween. Dat was al mooi, maar het allermooiste was dat ik de tijd had om alle blije kindergezichtjes te zien. Wat waren het er veel! Ik heb al heel veel mooie dingen meegemaakt in Hoogerheide en Woensdrecht, zoals die ene keer dat ik op mijn paard door het dorp mocht rijden, maar de intocht van 2021 is een nieuw hoogtepunt!”

De komende weken gaan Sinterklaas en zijn Pieten ervoor zorgen dat alle kinderen in Hoogerheide een leuk en zorgeloos Sinterklaasfeest krijgen, met veel kadootjes en pepernoten. “Ik weet dat de SOF hier altijd klaarstaat om ons te helpen, met hele goede ideeën en enthousiaste vrijwilligers. De coronamaatregelen maken het werk van Sinterklaas niet makkelijker, en hoewel hij veiligheid het belangrijkste van alles vindt belooft hij zijn uiterste best te doen om overal te zijn waar hij wordt uitgenodigd. “Ja, dat kost misschien meer tijd dan anders, maar dat is niet belangrijk. Ik ben hier om kinderen en hun ouders blij te maken, niet om op mijn horloge te kijken.”

Pieten

Dat zijn Pieten soms een beetje ondeugend zijn - en af en toe een kwajongensstreek uithalen - vindt Sint ook niet erg. “Ze zijn zo blij om weer in Hoogerheide en Woensdrecht te zijn, en ze zijn me allemaal even lief. Een goede Piet heeft een mooi pak aan, deelt lekker veel snoepgoed uit en geeft kadootjes. Kinderen zijn helemaal niet bezig met de kleur van een Pietengezicht, die weten dat kleur er niet toe doet. Dat is zo mooi aan kinderen.”