Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Marjan Bastiaansen-Ars, nieuwe bestuursvoorzitter van de Stichting SOM, leest voor uit het boek &#39;Tien overheerlijke juffen en meesters&#39;.</p>

Marjan Bastiaansen-Ars, nieuwe bestuursvoorzitter van de Stichting SOM, leest voor uit het boek 'Tien overheerlijke juffen en meesters'.

(Foto: Dennis van Loenhout)

‘Nieuwe baas’ SOM komt voorlezen op Dobbelsteen

HOOGERHEIDE – Basisschool De Dobbelsteen sloot de Kinderboekenweek in stijl af. Speciaal voor die gelegenheid kwam de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van de Stichting SOM, Marjan Bastiaansen-Ars, naar Hoogerheide om de leerlingen van de groepen 3 en 4 voor te lezen. Ze voelde zich als een vis in het water.


De 7-jarige Sofie verheugt zich op het voorleesuurtje: “Ik hou heel erg van verhaaltjes”, zegt ze, “maar we lezen hier op school elke dag, ook als het geen Kinderboekenweek is!” Ook Rinse kan niet wachten om te horen wat Marjan Bastiaansen gaat voorlezen: “Van verhaaltjes kun je veel leren, en soms zijn ze supergrappig.”

Supergrappig werd het inderdaad, want Bastiaansen koos het boek “Tien overheerlijke juffen en meesters” van Ross Montgomery om voor te lezen, over tien juffen en meesters die na een lange schooldag naar huis willen en de laatste bus missen. Op hun sluiproute door het bos stuiten ze op tien monsters, die worden getemd door één voortvarende kleuterjuf. De groepen 3 en 4 luisteren bijna ademloos. Dat is logisch, legt Bastiaanse uit: “Ik heb zelf ook lesgegeven is groep 3 en 4”, zegt ze, “en nu ben ik de baas van jullie directeur, juf Hanneke. Maar vandaag ben ik hier niet om de baas te zijn.”

Op 1 juli volgde Marjan Bastiaansen-Ars Leo Soffers op, nadat die na 11 jaar als voorzitter van het College van Bestuur van de Stichting SOM met pensioen ging. “Vanaf de eerste dag voel ik me thuis bij deze stichting”, vertelt ze. “Ik trof een mooie organisatie aan met een grote verscheidenheid aan scholen in Brabant en Zeeland. In het directieberaad vindt een goede dialoog plaats over wat we willen bereiken: goed onderwijs, dat onze kinderen in staat stelt om met de juiste bagage de stap naar het voortgezet onderwijs te maken. Lezen is natuurlijk dé vaardigheid die daarbij hoort, lezen is niet alleen leuk, je hebt het ook nodig om verder te komen in de maatschappij. Daarom is het leuk om te zien hoe serieus de Dobbelsteen lezen neemt. Elke dag begint met een kwartiertje lezen, en de docenten hebben onderling zelfs een boekenclub waarin ze boeken uitwisselen. Zo maak je lezen leuk!”

“Elke dag begint met een kwartiertje lezen”

Meer berichten