Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Uitreiking Mgr. Venings onderscheiding.</p>

Uitreiking Mgr. Venings onderscheiding.

(Foto: Pascal Brugman)

Hoogste onderscheiding EHBO Ossendrecht

OSSENDRECHT - Dinsdag 14 september vond de jaarlijkse ledenvergadering van de EHBO Vereniging uit Ossendrecht plaats. Eetcafé de Boulevard stelde speciaal de zaal beschikbaar voor deze avond, die normaal in februari plaatsvindt maar vanwege corona- maatregelen was uitgesteld. 


Voorzitter Ronald Averdieck begon de avond met een terugblik op het afgelopen jaar en besprak onder andere de laatste vergadering en het kasboek. Ook werd er afscheid genomen van bestuursleden Jean Graat en Cees Brasser. Beiden hebben veel betekend voor de vereniging, zoals met het verzorgen van het materiaal, de website en de EHBO-caravan. Het tweetal vertrekt niet geheel uit de vereniging, maar blijft actief en geeft graag aan anderen het stokje over voor een eventuele frisse blik in het reilen en zeilen van de vereniging. 

Zoals elk jaar worden er tijdens de jaarlijkse ledenvergadering leden onderscheiden (foto). Dit jaar waren dat: 15 jaar lid: Michael Dielemans & Mevrouw van Oevelen; 25 jaar lid: Leo van Doorn & Corrie van de Bergh-Jaspers; 40 jaar lid: Goderie Averdieck & Arnoud Averdieck; 45 jaar lid: Geert de Moor; 50 jaar lid: Vic Kil. 

Emmie Averdieck is dit jaar maar liefst 60 jaar lid en kreeg namens Burgemeester Steven Adriaansen hiervoor een speciaal blik namens de Gemeente Woensdrecht uitgereikt als een blijk van waardering. 

Ook de EHBO-vereniging zelf vierde feest, zij bestond in 2020 maar liefst 70 jaar. Burgemeester Steven Adriaansen reikte namens de Gemeente Woensdrecht een onderscheiding uit: de Monseigneur Venings onderscheiding, de hoogste onderscheiding van de Katholieke EHBO-Bond. 

Meer berichten