Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Wethouder Patrick van der Velden krijgt uit handen van Rik Linssen het eerste exemplaar aangeboden van Historisch Halsteren & Lepelstraat.</p>

Wethouder Patrick van der Velden krijgt uit handen van Rik Linssen het eerste exemplaar aangeboden van Historisch Halsteren & Lepelstraat.

(Foto: Bep Tielemans)

Historisch Halsteren & Lepelstraat

HALSTEREN - Een prachtig uniek verzamelalbum over de historie van Halsteren en Lepelstraat dat gevuld kan worden met 256 verschillende fotoplakplaatjes. Wethouder Patrick van der Velden mocht het eerste exemplaar vrijdagochtend in ontvangst nemen uit handen van Rik Linssen, eigenaar van PLUS Halsteren.


In nauwe samenwerking met Heemkundekring Halchterth is met veel plezier een prachtig fotoalbum gerealiseerd voor een verrassende spaaractie. “Wij zijn erg trots op het eindresultaat van het album dat gratis bij ons verkrijgbaar is”, legt Rik Linssen uit. “Van zondag 19 september tot en met zaterdag 13 november kan er gespaard worden om een mooi en overzichtelijk album over de historie van Halsteren en Lepelstraat compleet te krijgen. We hebben er bewust voor gekozen om nu eens een actie te houden die gericht is op de doelgroep oudere klanten. Om niemand teleur te stellen hebben we extra veel exemplaren laten maken, want we verwachten heel veel belangstelling voor deze unieke spaaractie”, aldus de enthousiaste ondernemer. 

Linssen voegt toe dat om de actie te introduceren bij het publiek een ludiek filmpje is gemaakt dat online al snel duizenden keren werd gedeeld. Hij wijst ook op de QR-codes in het boek die de uitgave extra interessant maken. Bij iedere besteding van 10 euro aan boodschappen in de actieperiode ontvangen klanten een gratis setje met stickers voor het verzamelalbum.  

Wethouder Patrick van der Velden werd door PLUS Halsteren benaderd om het eerste exemplaar van het verzamelalbum uitgereikt te krijgen omdat hij een belangrijke rol heeft gespeeld bij het upgraden van het dorpscentrum. “Ik ben ontzettend trots dat ik als eerste dit boek in ontvangst mag nemen. Het is een super leuk initiatief om beide dorpen zo op de kaart te zetten en dit historisch naslagwerk van Halsteren en Lepelstraat compleet te krijgen. Het is mooi dat de heemkundige studiekring zo bijzonder heeft meegewerkt aan deze echt lokale actie”, reageerde de wethouder bij de officiële uitreiking van het eerste verzamelalbum. 

De heemkundekring voor Halsteren en Lepelstraat bestaat inmiddels al bijna veertig jaar. Het doel is om de heemkundige en geschiedkundige waarden van beide dorpen in de belangstelling te houden, te bewaren en te onderzoeken. Door middel van lezingen, publicaties en jaarboeken wil Halchterth de inwoners bereiken met geschiedkundige activiteiten.

 

Meer berichten