Frans en Annie Kortus genieten van het Zonnebloem-welkomstdiner in Ossendrecht.
Frans en Annie Kortus genieten van het Zonnebloem-welkomstdiner in Ossendrecht. Foto: Dennis van Loenhout

“Dit doet goed hoor!”

Algemeen

OSSENDRECHT – Was het anderhalf jaar geleden? Of toch al twee? Veel ouderen die op 10 en 11 augustus het welkomstdiner van de Ossendrechtse afdeling van de Zonnebloem bijwonen weten het niet meer precies. Ze weten alleen maar dat het heel fijn is om samen weer iets te kunnen doen.

Mariëtte de Dooij, bij de Ossendrechtse afdeling van de Zonnebloem verantwoordelijk voor de activiteiten, kan een glunder niet onderdrukken: “Kijk naar al die blije gezichtjes!” zegt ze, “we hebben in het afgelopen jaar veel vereenzaming gezien bij onze gasten dus het voelt enorm goed dat we nu eindelijk weer iets voor ze mogen organiseren. Vanaf nu willen we elke maand iets doen met onze gasten. Volgende maand vertonen we voorstellingen van André van Duin op een groot scherm in de Drieschaar.” 

Behulpzaam

Voor het welkomstdiner van de Zonnebloem mochten maximaal 50 mensen plaatsnemen in de grote zaal van MFC de Drieschaar. De eerste 40 gasten waren er op dinsdag, op woensdag kwamen er nog eens 30. Marie-Rosé de Moor van MFC de Drieschaar is blij dat haar MFC eindelijk weer eens goed gevuld is: “We zijn zo lang dicht geweest dat het wel even wennen is. Niet dat we het verleerd zijn, maar juist op zo’n dag wil je dat alles goed gaat. Gelukkig zijn er bij de Zonnebloem altijd veel behulpzame vrijwilligers. Het is vooral heel leuk dat dit – eindelijk – weer kan!”

Gezamenlijk

Dat vinden ook Tilly IJzermans (87) en Jeannette Sparrenkamp (81). Naast elkaar genieten ze van een kopje groentesoep en discussiëren ze over de vraag hoe lang het geleden is dat er nog eens een gezamenlijke activiteit was: “Dat is misschien wel twee jaar geleden”, zeggen ze, “we hebben wel contact gehouden, en de Zonnebloem bracht elke week een leuke puzzel, we hebben ons niet verveeld maar dit is beter. Dit doet goed hoor!” 

Leuk en lekker

Het echtpaar Frans (85) en Annie (77) Kortus vindt dat ook. “We zijn er nog niet hoor”, zegt Frans, “de crisis is nog niet voorbij, maar we moeten profiteren van wat er kan. Het is allemaal al treurig genoeg geweest. Dit is hartstikke leuk, en de soep is hartstikke lekker. Wil je proeven?”