Kantkloswerk in het Wilhelmietenmuseum, ook voor jeugd interessant.
Kantkloswerk in het Wilhelmietenmuseum, ook voor jeugd interessant.

Leren kantklossen in Wilhelmietenmuseum

Algemeen

HUIJBERGEN - Het Wilhelmietenmuseum organiseert dit zomerseizoen diverse activiteiten. 

Buiten de unieke Kanttentoonstelling vindt er ook nog het volgende plaats, namelijk een kantklosmiddag voor kinderen. Lijkt het je leuk om te leren kantklossen? Ben je 6 jaar of ouder? Dat kan en is helemaal niet moeilijk. Op zaterdagmiddag 14 augustus zijn wij er om jullie kantklossen te leren. Wij zorgen dat alles klaar staat zodat we samen kunnen beginnen. Wat je gaat maken?

We beginnen met een boekenlegger in leuke kleurtjes. Daarna kun je zelf kiezen. We hebben voorbeelden genoeg. We starten om 14.00 uur, om 15.00 uur pauzeren we even om iets te drinken, daar zorgen wij voor. Om 16.00 uur stoppen we. Natuurlijk is familie welkom om te komen kijken. Wat je gemaakt hebt mag je mee naar huis nemen. Lijkt het je leuk? Stuur een mail naar museum@m-muller.nl om je aan te melden. Dit kan tot 3 dagen voor de kantklosmiddag.

Tevens organiseert het Wilhelmietenmuseum in Huijbergen, voor de 1e keer een kleurwedstrijd voor meisjes en jongens van 4 t/m 12 jaar.

Om de tentoonstelling Mechelse kant wat meer kleur te geven, is kinderen gevraagd of ze mee willen helpen. Er is een mooie kleurplaat gemaakt met Kaatje Klos en die kunnen kinderen zo mooi mogelijk inkleuren. Dan hangen wij die op in het museum! De kleurplaten zijn te krijgen in de Bieb van Huijbergen tijdens openingsuren en in het Wilhelmietenmuseum, open op zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur op 14 en 15 augustus en 28 en 29 augustus. Inleveren kan t/m 29 augustus bij de Bieb in Huijbergen!

De prijsuitreiking vindt plaats op 25 september, in het Wilhelmietenmuseum!!