Commissaris van de Koning in Noord-Brabant Ina Adema en burgemeester Frank Petter.
Commissaris van de Koning in Noord-Brabant Ina Adema en burgemeester Frank Petter. Foto: Dennis van Loenhout

CvdK Ina Adema bezoekt Bergen op Zoom

Algemeen

BERGEN OP ZOOM – Sinds oktober 2020 is Ina Adema Commissaris van de Koning in Brabant. Werkbezoeken afleggen om haar provincie te leren kennen was door corona erg moeilijk, maar gelukkig kan het weer. Haar tweede werkbezoek bracht haar op 24 juni in Bergen op Zoom, een gemeente waar ze veel moois zag.

Waar kun je elkaar versterken? En hoe belangrijk is het dat fractievoorzitters zelf een heldere visie ontwikkelen?

Die vragen kwamen aan bod in de gesprekken die Commissaris van de Koning Ina Adema voerde met de Bergse fractievoorzitters.

Een bezoek aan het Nieuwe ABG noemt ze “indrukwekkend.” “Het afgelopen jaar is daar heel veel gebeurd, men moést en blééf aan de slag. Dat er dan ook nog ruimte is voor innovatie is bijzonder. Wolk, het broekje met airbag dat zoveel heupbreuken voorkomt is zo simpel, maar zo effectief. En het is hier in Bergen op Zoom bedacht. In onze innovatieve provincie.”

Inzichten

Adema proefde er ook een “geprinte” asperge, die ook gegeten kan worden door mensen die door een aandoening normaal gesproken alleen voedsel uit een blender kunnen nuttigen. “Weer zo’n mooie innovatie, die mensen in staat stelt om te genieten van het sociale aspect van eten.”

Commissaris van de Koning Ina Adema tenslotte: “Dit bezoek was een cadeautje. Het leidt niet meteen tot concreet beleid, maar brengt me wel veel inzichten die later nuttig kunnen zijn.”