Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Stewartia&nbsp;</p>

Stewartia 

(Foto: De Hertgang)

Mooi weer op De Hertgang!

HALSTEREN - Het mooie weer is eindelijk gearriveerd! Nou ja, misschien een enkele buitje hier en daar, maar over het algemeen zijn de vooruitzichten gunstig. Een goede reden dus om een bezoekje te brengen aan de tuinen en het arboretum van Landgoed De Hertgang. Voor wie er nog nooit geweest is: het landgoed ligt aan de rand van Halsteren, verscholen achter de bebouwing. U vindt er een oase van kleur, geur en rust.


Wat is er te zien deze maand? De Actinidia kolomikta, bijvoorbeeld. Een sierlijke klimmer, waarvan sommige bladeren een witte bladpunt hebben die overloopt naar een paars-rode kleur. De plant kent veel Nederlandse namen: zomerkiwi, sierkiwi, Siberische kiwi, Mantsjoerijnse en kiwibes, maar ook kattenkiwi. Ook de Japanse Storax boom (Styrax Japonicus) moet genoemd worden. Een sierlijke boom die bloeit met hangende trossen vol witte klokjes, die heerlijk ruiken. Nog een boom die het vermelden waard is, is de Stewartia Pseudocamellia. Zijn verspreidingsgebied is groot: van de vochtige bergbossen van China en Japan tot de ecologisch rijke rivierbossen in het zuidoosten van de Verenigde Staten. Ook in deze boom staan de knoppen op springen, en zoals ieder jaar, is de bloei uitbundig.

Het landgoed is dagelijks open voor bezoekers, groepsgrootte volgens de corona-regels. Betalen (€ 4,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis) kan bij het Bezoekerscentrum met uw smartphone (QR-code). Daar kunt u ook de folder pakken en de route volgen die op de plattegrond is aangegeven. ‘s Zondags is er koffie/thee af te halen tussen 10.00 en 16.00 uur.
Iedere eerste zondag van de maand wordt er om 14.00 uur een rondleiding gegeven. Vooraf reserveren is noodzakelijk omdat het maximaal aantal bezoekers afhankelijk is van de dan geldende corona-regels. U vindt De Hertgang aan de Klaverblokken 18 in Halsteren. Voor meer informatie over het landgoed: kijk op:
www.dehertgang.nl.

Meer berichten