Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Start bij een voorgaande editie van de Kermisloop Ossendrecht.</p>

Start bij een voorgaande editie van de Kermisloop Ossendrecht.

Alternatieve Kermisloop in Ossendrecht

OSSENDRECHT - Vier edities zijn er intussen geweest van de Kermisloop in Ossendrecht, maar vanaf 2020 gooien de coronamaatregelen al roet in het eten voor de organisatie en alle geïnteresseerde lopers. Bart Valkenburg wil het dit jaar niet voorbij laten gaan en komt met een alternatieve kermisloop.


“Nu willen we toch wat doen en bieden we mensen aan een route te lopen op eigen gelegenheid. Wij nodigen iedereen uit om tussen nu en 21 juni wandelroute Pauw te lopen, een mooie en uitdagende route door de bossen van Ossendrecht van ongeveer 5 kilometer lang. De route is goed aangegeven met bordjes van een pauw en te vinden op https://grensparkkalmthoutseheide.com/nl/wandelpad-pauw/ Het is een uitdagende bosloop, wellicht minder geschikt om je persoonlijke tijd op de 5 kilometer te verbeteren maar zeker de moeite waard om te lopen”, aldus Bart Valkenburg van het SBO.

Hoe werkt het?

Iedereen mag meedoen, zo vaak als je wilt. Je loopt de route voor 21 juni en houdt je activiteit bij met een hardloopapp naar keuze. Op de Facebookpagina van Kermisloop Ossendrecht deel je de gegevens van jouw hardloopapp over deze route met vermelding van jouw geslacht en leeftijd. We willen minimaal kunnen zien waar je gelopen hebt (kaartje van de loop), hoe ver je gelopen hebt en wat je looptijd was. Wij verzamelen de gegevens en berekenen van iedereen hoe lang hij/zij over exact 5 kilometer heeft gelopen. Je mag als je meerdere keren loopt dus meerdere keren op onze pagina posten. Hoe vaker hoe liever want wij willen de competitie graag aanwakkeren op Facebook!

Na 21 juni gaan wij de snelste tijden bekend maken en de winnaars huldigen. We hebben verschillende prijzen: eerste drie plaatsen bij de heren, dames en kinderen van 8 tot 12 jaar.

Let op! Het is een pittige bosloop en het bos is toegankelijk voor iedereen. Je deelt de route met wandelaars en mountainbikers, respecteer elkaar alstublieft! Er liggen takken, boomwortels en het is glad en glibberig, veiligheid gaat voor alles dus pas goed op waar je loopt. Deelname is in eigen tijd, de route is niet afgezet en er is geen EHBO aanwezig, deelname is geheel op eigen risico. De organisatoren hopen eenieder weer fysiek te mogen ontmoeten tijdens de Kermisloop 2022!

Meer berichten