Nigel
Nigel

Regionaal talent gescout voor topclubs

Algemeen

ZUIDWESTHOEK - REGIO - De voetbalcompetities mogen dan stilliggen, dat betekent niet dat er niets gebeurt in de voetbalwereld. Topclubs Feyenoord, FC Dordrecht en Waasland-Beveren sloten onlangs overeenkomsten met jonge talenten uit de Zuidwesthoek.

Hoogerheidenaar Joeri van Miert werkt als scout voor de Belgische club Waasland-Beveren. Hij zag de transfers van vijf regionale voetbaltalenten – de jongste is 7, de oudste 12 0 van dichtbij gebeuren. “Fantastisch voor die jongens om gescout te worden door een profclub”, zegt hij, “die trotse, gelukkige gezichten zijn prachtig om te zien, en voor clubs is het natuurlijk prachtig om een getalenteerde speler vast te leggen. Onze regio barst van het talent!”

De 11-jarige Halsternaar Rick Brouwers is zo’n talent. Eerder speelde hij bij VVC ’68 en RBC, maar vanaf volgend seizoen speelt hij bij de nationale Onder 11-selectie van Waasland Beveren. “Een fantastisch middenveldertje!” zegt Joeri, “Rick heeft inzicht, hij denkt vooruit en weet de aanval perfect te bedienen. Met onze hoofdscout Jordy Cathoir heb ik hem gescout op een talentendag van SAB in Breda, waar Ognjen Peric de beste voetbaltalenten presenteert. We verheugen ons op zijn komst!”

Hoewel hij nog maar 7 is, is het talent van Milan Koelewijn uit Hoogerheide nu al ontdekt door Feyenoord, waar hij vanaf volgend seizoen bij de O9 speelt. Logisch, vindt Joeri: “Zijn vader William is keeper van Dosko 1, en hij heeft zijn zoon perfect opgeleid. Milan is een keepertje met een bijzonder goede techniek. Hij is Ajacied, maar heeft met Feyenoord een heel goede keuze gemaakt. Dat zeg ik niet zomaar, want bij Waasland-Beveren hadden we hem ook graag willen hebben. Maar op je 7e tekenen bij Feyenoord, hoe gaaf is dat?”

In de O9 van Feyenoord krijgt Milan Koelewijn gezelschap van de 8-jarige Bergenaar Sabri Corbeau. “Een baasje”, zegt Joeri, “die continu de bal opeist, aanwezig is en razendsnel is. De mentaliteit van dat ventje is fantastisch. Dat viel eerder al op bij Dosko en RBC, nu dus ook bij Feyenoord”!

Als Joeri het over zijn 12-jarige zoon Natan heeft, verandert hij even van scout in trotse vader. Natan begon zijn voetballoopbaan bij Meto, maar speelt volgend seizoen bij de Nationale Onder 13 van Waasland-Beveren. “Nadat hij lange tijd Pfeiffer heeft gehad is Natan nu weer topfit. Waasland-Beveren zocht een grote, sterke en technische linksvoeter, en die vonden ze in Natan. Hij kan de bal van 30 meter bij een medespeler op de borst leggen, en hij heeft 5 jaar keihard gewerkt om te komen waar hij nu staat. Hij is extreem trots, en anders ik wel!”

Bij Meto begon Natan zijn voetbalcarrière samen met zijn goede vriend en buurjongen Nigel Verheugt. Die tekende een overeenkomst bij FC Dordrecht, waar hij volgend seizoen in de O14 speelt. “Twee vriendjes die een voetbaldroom deelden en die nu samen uitvliegen naar een BVO”, zegt Joeri. “Dat is toch fantastisch? Er gebeurt veel moois in de voetbalsport, en als we straks weer wedstrijden kunnen spelen wordt het alleen maar mooier!”

Milan
Natan
Natan
Nigel
Sabri
Rick
Rick