Bootcamp voor kinderen in Ossendrecht | halsterse-zuidwestkrant – Het nieuws uit Halsteren en de Zuidwesthoek
Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Bootcamp jeugd
Bootcamp jeugd (Foto: Pascal Brugman)

Bootcamp voor kinderen in Ossendrecht

OSSENDRECHT - Human Sports kondigde via de facebookgroep Ossendrecht aan vanaf 6 januari te starten met een gratis Bootcamp voor kinderen in het speeltuintje aan de Eikelhof.


Via facebook konden kinderen zich of ouders hun kinderen aanmelden om hieraan deel te nemen. Ongeveer 20 kinderen kwamen woensdagmiddag iets voor 14.00 uur aan in de speeltuin waar de spellen al klaar stonden. Kathleen Scheenaerts (30) is eigenaresse van de sportschool en Svea Deckers (22) is stagiaire. Samen verzorgen ze de organisatie van deze bootcamp waarbij kinderen actief mee kunnen doen en zo een sterke superheld worden. We vroegen hen dan ook hoe ze op het idee kwamen om dit te organiseren. Kathleen en Svea: “In juli hebben we al wat dingen georganiseerd, zoals bootcamps en buitenlessen. Zo leek het ons nu leuk om wat voor kinderen te gaan doen, zelf zijn we het binnen zitten ook erg beu. Kinderen volgen nu online lessen en zijn ook veel binnen. Op deze manier kunnen kinderen actief buiten sporten in combinatie met een spel, zowel alleen als in groepsvorm met muzikale begeleiding. We hebben zelfs een TikTok account (Humansports2020) aangemaakt waarop ouders en kinderen alles kunnen volgen wat er gedaan is en wordt. We willen dit wekelijks gaan organiseren tot de sportscholen weer open mogen. Tenslotte raken we anders vastgeroest aan de zetel.”

Gaan jullie dit ook in andere dorpen organiseren? Kathleen en Svea: “Dat behoort zeker tot de mogelijkheden, we hebben tenslotte een auto om ergens te komen. Ze kunnen ons hiervoor altijd benaderen via social media en dan gaan we beslissen wat we gaan doen.”

De aanwezige ouders reageerden ook zeer positief, dat kinderen zo lekker buiten kunnen spelen en sporten tegelijk. Want er is sinds maanden al weinig te doen voor kinderen. De kinderen vinden het super dat dit gedaan wordt!

Meer berichten