Waarderingsprijs coronajaar | halsterse-zuidwestkrant – Het nieuws uit Halsteren en de Zuidwesthoek
Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Vanessa Floren toont de Waarderingsprijs Woensdrecht 2020.</p>

Vanessa Floren toont de Waarderingsprijs Woensdrecht 2020.

(Foto: Dennis van Loenhout)

Waarderingsprijs coronajaar

HOOGERHEIDE - Normaal gesproken is de nieuwjaarsreceptie ook het moment dat de gemeente de Promotieprijs uitreikt, maar omdat het in 2020 nagenoeg onmogelijk was om de gemeente op de kaart te zetten is er eenmalig een Waarderingsprijs uitgereikt. Die beloont bijzondere initiatieven die in coronajaar 2020 in de samenleving werden genomen. De prijs werd uitgereikt in vier categorieën: sport, sociaal domein, ondernemers en “verrassend”.


Op sportgebied ging de prijs naar de Woensdrechtse Wielerzomer, een kampioenschap van vijf wielerwedstrijden dat volledig coronaproof werd georganiseerd door de wielercomités van Huijbergen en Hoogerheide en dat zelfs internationale aandacht kreeg. “We hadden niet verwacht dat we een prijs zouden krijgen”, zegt Jeroen van Wezel van het Huijbergse wielercomité, “maar dat we samen iets moois hebben kunnen organiseren dat in zo’n bijzonder jaar zo gewaardeerd wordt – ook door de renners – is heel mooi. Wij gaan vrolijk verder met organiseren!” Melkboer Ad Groffen, die onlangs na 48 jaar met pensioen ging, kreeg ook een Waarderingsprijs, omdat hij meer was dan alleen een melkboer. Juist in de pandemie waardeerden zijn klanten het sociale contact met de melkboer, die stelt “super vereerd” te zijn met zijn prijs.

Voedselbank Goed Ontmoet werd ook in de bloemetjes gezet, vanwege het feit dat er ondanks een grote toename van cliënten altijd voldoende voedselpakketten waren. Dat kwam onder andere door de Ossendrechtse Vanessa Floren, die gedurende 2020 honderden bloemstukken maakte en verkocht en zo duizenden euro’s ophaalde, die ze omzette in voedselpakketten voor de Voedselbank. “De Waarderingsprijs winnen is heel emotioneel”, zegt Vanessa, “afgelopen jaar kon ik niet werken door PTSS. Ik maakte een bloemstuk om mijn collega’s te steunen, maar kreeg zoveel reacties van mensen dat ik meer bloemstukken ben gaan maken, die ik via Facebook verkocht. Ik ben blij de Voedselbank op deze manier te kunnen steunen, maar deze actie heeft mij ook geholpen in een heel moeilijk en zwaar jaar.” De laatste waarderingsprijs ging naar project Pinnenmutsje, de zoektocht naar prachtige kabouterhuisjes in de bossen rond Hoogerheide.

Meer berichten