CZAV is een van de samenwerkingspartners van Delta Agrifood Business (DAB).
CZAV is een van de samenwerkingspartners van Delta Agrifood Business (DAB). Foto: Suzan Fotografie

Bedrijfsleven en beroepsonderwijs steunen Delta Agrifood Business

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Het bedrijfsleven en beroepsonderwijs gaan het Delta Agrifood Business (DAB) structureel en inhoudelijk ondersteunen. Het bedrijfsleven participeert ook in financiële zin. Hiervoor is een samenwerkingsovereenkomst tussen DAB en haar strategische partners getekend.

De partners leveren de komende vijf jaar een financiële bijdrage aan de verdere ontwikkeling van DAB en de agrifoodsector in de Zuidwestelijke Delta. De samenwerkingspartners zijn: Cosun, Curio, CZAV, HAS Hogeschool, Lamb Weston Meijer, Rabobank, REWIN, Rijk Zwaan en ZLTO. Zij onderkennen het belang van innovatie en vernieuwing op het gebied van klimaatverandering, duurzaamheid, duurzame energie en biodiversiteit. Gezamenlijk gaan zij werken aan de ontwikkelingen voor de agrifoodsector in de regio. Om zo jong talent in de regio aan te trekken. Zowel de bedrijven als het onderwijs zien meerwaarde in Delta Agrifood Business. Aanvullend op hun eigen ontwikkelingen zien zij meerwaarde in de samenwerking en gezamenlijke inspanning om agrifood nog beter op de kaart te zetten.

DAB is een open innovatie-en expertisecentrum op het gebied van plantaardige agrifood van bedrijfsleven en beroepsonderwijs in Bergen op Zoom. DAB, dient daarbij als ontmoetingsplaats, opleidingscentrum, en onderzoeks- en ontwikkelfaciliteit.