Afbeelding

Kerkberichten

Algemeen

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte

LET OP: in verband met de coronamaatregelen is het parochiekantoor te Hoogerheide voor het publiek gesloten. We zijn altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521 (buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld). Voor de Kerstvieringen zullen toegangskaarten nodig zijn. U krijgt hierover nader bericht via dit blad. Het is weer verplicht om te reserveren voor de viering. Dit kan op donderdag en vrijdag telefonisch bij Ad Schouw op telefoonnummer 06-30335317.

De kosten voor intenties zijn € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411. Pastoor Frans Verheije, tel. 06-53887486; Diaken Ryan Keetelaar, tel. 06-13016333; Parochiecoördinator Ad Schouw, tel. 06-30335317. Voor het aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron via de website: www.samenkerk.nl

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide

Parochiecentrum: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521: locatiehoogerheide@kpnmail.nl. Openingstijden parochiekantoor: woensdag- en vrijdagmorgen van 9.00 tot 11.30 uur.

Zondag 13 december 09.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: Pastoor Frans Verheije; Koster: Ludo/Kees; Lectrice: Petra van Pul; Muzikale verzorging: Organiste Lisette van Mechelen en Cantor Gerda Sanders. Intenties: o.o. Schoone-Kolen. Overleden: John Dingemans e.v. Corrie Raaijmakers; Overleden in Ossendrecht: Marie Pals w.v. Paul Lameir, Joke Koolen e.v. Leon Jansen, Guust van Dijke w.v. Wies de Dooij; Overleden in Putte: Cobie Langeveld e.v. Wim Emke. Mededelingen: zondag 20 november Woord- en communieviering.

Sint Dionysiuskerk te Putte

Inleveren misintenties in Putte op het postadres: Antwerpsestraat 35, 4645 BB Putte. T: 0164-602491, E: locatieputte@kpnmail.nl of via de website www.samenkerk.nl

Zaterdag 12 december is er geen viering. Mededelingen: Op zaterdag 19 december is er een Woord- en communieviering.

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen

Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen of bij het Parochiecentrum te Hoogerheide, Raadhuisstraat 134 of via de website www.samenkerk.nl

Zaterdag 12 december 17.00 uur: Woord- en communieviering; Voorganger: Diaken Ryan Keetelaar; Lectrice: Gerda van Dijke; Muzikale verzorging: organiste Lisette van Mechelen en cantor Gerda Sanders. Intenties: Frans en Cor Broosus Goense. Overleden in Hoogerheide: John Dingemans e.v. Corrie Raaijmakers; Overleden in Ossendrecht: Marie Pals w.v. Paul Lameir, Joke Koolen e.v. Leon Jansen, Guust van Dijke w.v. Wies de Dooij; Overleden in Putte: Cobie Langeveld e.v. Wim Emke. Mededelingen: Zaterdag 19 december is er geen viering;

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht

Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht. Openingstijd: donderdagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur. Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl

Zondag 13 december 11.00 uur: Woord- en communieviering; Voorganger: Diaken Ryan Keetelaar; Koster: Lenny van der Poel; Lectrice: Emile v.d. Eijnden; Misdienaars: Luka en Petar Loncar; Muzikale verzorging: organiste Lisette van Mechelen en cantor Gerda Sanders. Intenties: voor alle zieken en overleden parochianen. Overleden in Ossendrecht: Marie Pals w.v. Paul Lameir, Joke Koolen e.v. Leon Jansen, Guust van Dijke w.v. Wies de Dooij; Overleden in Putte: Cobie Langeveld e.v. Wim Emke; Overleden in Hoogerheide: John Dingemans e.v. Corrie Raaijmakers. Mededelingen: Zondag 20 december is er een Eucharistieviering.

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht

Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Telefoon: 0164-672991, www.pkgw.nl. In verband met het coronavirus kerkdienstbezoek van tevoren aanmelden bij de scriba via de mail: scriba@pkgw.nl. Dit is mogelijk van maandag tot en met vrijdag 17.00 uur voorafgaande aan de te bezoeken kerkdienst.

Zondag 13 december 9.45 uur: Ds. J.H. v.d. Putte, Zierikzee.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren

Sint Christoffel Parochie, Secretariaat H. Quirinuskerk, Halsteren, Lindenlaantje 13, 4661 JK Halsteren, tel: 0164-682310. E-mail: quirinuskerk@sint-christoffel.nl. Het secretariaat van de parochiekern Halsteren is open op donderdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Zondag 13 december 09.30 uur: Eucharistieviering, Voorganger: pastoor Hans de Kort. Intenties: In liefdevolle herinnering: Willy en Corrie Verswijveren-van Loon. Overleden: Nellie van de Watering-Boogaart; Ann Govaarts- Sebregts. Donderdag 17 december 9.00 uur: Eucharistieviering: voorganger pastoor Hans de Kort. Mededeling: Gelieve voor de dienst te reserveren 0164-682310.

Pastoraal woord

In de Advent leven we als kerken naar Kerstmis toe. Door de beperkingen die er zijn kan er helaas naar alle waarschijnlijkheid maar een klein aantal parochianen aanwezig zijn bij de kerstvieringen. Maar Kerstmis kan als belangrijk hoogfeest juist in deze tijd mensen inspireren en bemoedigen met de boodschap dat Jezus naar de wereld is gekomen om als de Immanuel (God-met-ons) dichtbij te zijn in het leven van iedereen. Met een speciale website Vierkerstmis.nl nodigen de Nederlandse bisschoppen iedereen uit om ook dit jaar Kerstmis te vieren, al is nu alles anders. De website biedt concrete handvatten om Kerstmis te vieren, als er geen plek in de kerken is. Thuis vieren met een liturgieboekje of via een SLOS tv-uitzending op kerstavond om 22.30 uur of via de NPO kan ook en wordt van harte aanbevolen want Kerstmis is te belangrijk om niet te vieren.

Op Vierkerstmis.nl kan men liturgieboekjes vinden voor de zondagen van de Advent en de vieringen tijdens de feestdagen. Tijdens de periode van de Advent wordt Vierkerstmis.nl nog verder aangevuld met onder meer een doeboekje voor gezinnen, om thuis met de kinderen mee te kunnen vieren en een video met een boodschap van de bisschoppen, speciaal voor Kerstmis 2020.

Pastoor Hans de Kort

Christoffelparochie Antonius van Padua Lepelstraat

Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164 – 682525.

Zaterdag 12 december 19.00 uur: Eucharistieviering, 3e zaterdag van de Advent. In deze viering gedenken wij: o.o. Kommers-Schrauwen; Ella Schoonen; Anna Geers w.v. Cornelis Luijkx; Cor van Osta-Laanen; Jaantje de Booij; Jan Huijsmans; Adriana van de Corput w.v. Gerardus Botermans. Voorganger: Past. S. Chazhoor, lector: A. Blom m.m.v. enkele leden van het koor Samen Sterk. Dinsdag 15 december 19.00 uur: Eucharistieviering: Ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen.

Sint Martinuskerk Halsteren

Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren. Zondag 13 december 10.00 uur: Voorganger: ds. N. Roggeband uit Tholen. Ouderling: Bernard Klazema; Organist: Edu de Goffau; zang Annemiek Vogels.

Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom


Emmauskerk, Korenberg 90 in Noordgeest te Bergen op Zoom: Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 en 16.00 uur. Om 12.00 uur evangelische dienst van de GSKI.