Devin Verolme verheugt zich op de opening van Goed voor Goed.
Devin Verolme verheugt zich op de opening van Goed voor Goed. Foto: Dennis van Loenhout

Goed voor Goed kringloopwinkel

Algemeen

HALSTEREN – Het is alsof de kringloopwinkel aan de Tholenseweg nooit is weggeweest. Op de plek waar in de april de Droomfabriek verdween opent begin december een nieuwe kringloopwinkel: Goed voor Goed, een plek waar iedereen een zinvolle dagbesteding kan vinden en kopers op spullen stuiten waarvan ze niet eens wisten dat ze ze zochten.

“Goed voor Goed Halsteren is een avontuur”, zegt locatiemanager Devin Verolme, “voor ons, maar ook voor de klanten. Want hier vind je spullen waarvan je niet wist dat je ze zocht. Dingen die je misschien herkent van vroeger, waar je herinneringen bij hebt en die zo vriendelijk geprijsd zijn dat je ze niet kunt laten staan. Of dingen die voor weinig geld een mooie toevoeging zijn aan je interieur en die je nergens anders dan in een kringloopwinkel kunt vinden. Wie koopt in een kringloopwinkel is ook nog eens heel duurzaam bezig, want alle spullen die je hier koopt zouden anders misschien wel zijn weggegooid.”

Grote groep vrijwilligers

De stichting Goed voor Goed biedt dagbesteding aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat kunnen bijvoorbeeld mensen zijn met een fysieke of verstandelijke beperking, mensen die kampen met verslavingsproblematiek of mensen die via een traject weer naar een betaalde baan willen. “Maar”, zegt 'locatiemanager' Devin: “We hebben ook een grote groep vrijwilligers, die met veel plezier een bijdrage leveren in onze kringloopwinkels.”

Sprong in het diepe

Zijn titel zet Devin liever tussen haakjes, omdat iedereen binnen Goed voor Goed gelijk is. Goed voor Goed heeft zo’n 200 medewerkers, cliënten, vrijwilligers, professionals en stagiaires en heeft al kringloopwinkels in Sommelsdijk, Oude Tonge en Stellendam. “De opening van deze winkel in Halsteren is in zekere zin een sprong in het diepe”, zegt Devin, “maar wij vinden als Goed voor Goed ook dat je mooie kansen moet durven pakken, en onze visie op dagbesteding en de rol die kringloopwinkels daarin spelen, werkt niet alleen op Goeree-Overflakkee, die moet ook in Halsteren kunnen werken. Dus toen we de kans kregen om hier te beginnen, hebben we die gegrepen!”

Sociaal bezig zijn

Het team van medewerkers is al enkele weken druk met het vullen van de 1100 vierkante meter grote winkel aan de Tholenseweg. “Halsternaren die spullen willen afgeven zijn van harte welkom”, zegt Devin, “we kunnen vrijwel alles gebruiken, en als spullen niet in de winkel terecht komen, worden ze hier netjes gedemonteerd en gescheiden zodat de afvalstromen minimaal blijven. Iedereen die een zinvolle dagbesteding zoekt en ons wilt helpen, ontvangen we met open armen. Bij Goed voor Goed werken betekent sociaal bezig zijn in een leuke, ontspannen sfeer. Dat kan nu dus ook in Halsteren.”