Dagbesteding de Tuingroep begon vier jaar geleden en breidt nu in Halsteren uit met De Snuffelhoek.
Dagbesteding de Tuingroep begon vier jaar geleden en breidt nu in Halsteren uit met De Snuffelhoek. Foto: Emel Theunissen

Dagbesteding de Tuingroep breidt uit naar De Roos

Algemeen

HALSTEREN - Zoals eerder aangekondigd is in deze krant gaat Dagbesteding de Tuingroep café-feestzaal De Roos aan de Dorpsstraat betrekken. Het is al weer ruim vier jaar geleden dat Paul Theunissen en Martijn Veenstra vol goede moed Dagbesteding de Tuingroep zijn begonnen. Dat het zo’n succes zou worden, hadden zij in het begin nooit verwacht.

De Tuingroep is gestart met zes dames en heren met een licht verstandelijke beperking en een gedragscomplexiteit. Er wordt dagbesteding geboden aan mensen die (nog) niet in staat zijn om deel te nemen aan werk in sociale werkplaatsen of in het bedrijfsleven. Door werkervaring op te doen en vaardigheden te leren in een werksituatie, wordt de overgang naar werk in bijvoorbeeld het bedrijfsleven gemakkelijker gemaakt. Daarom noemen zij de cliënten dan ook medewerkers! Door een enorme groei in de behoefte van dagbesteding voor deze doelgroep, is na twee jaar met de winkel Bij Paul & Martijn gestart aan de Lievevrouwestraat 56 in Bergen op Zoom. Per 1 december opent de derde locatie voor dagbesteding aan totaal 36 cliënten, midden in het centrum van Halsteren: kringloper De Snuffelhoek. Paul en Martijn willen de kringloper laagdrempelig en betaalbaar maken voor iedereen. In het voormalige café De Roos starten de zorgondernemers met de kringloopwinkel in de oude feestzaal aan de achterzijde van het pand. "Wellicht komt er op een later tijdstip ruimte om dit te combineren met een lunchroom aan de voorzijde. Door een aantal leuke gesprekken met de eigenaren van De Roos was het dan ook snel beklonken, er werd erg prettig meegedacht over de mogelijkheden van het pand", aldus Paul en Martijn, die erg benieuwd zijn wat de toekomst verder nog voor hen in petto heeft.

Afbeelding