Afbeelding

Bergse najaarskermis in vakantie gaat niet door

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De Corona-proof aangevraagde najaarskermis in de herfstvakantie op de Boulevard in Bergen op Zoom gaat niet door. Dat is woensdagochtend besloten in een afrondend gesprek tussen gemeente en kermisorganisator Frank Vale.

In goed overleg met de organisator is besloten de kermis tot nader order uit te stellen. Dit mede op advies van de Directie Publieke Gezondheid van de GGD.

Ondanks het feit dat organisator Frank Vale er alles aan gedaan heeft om ervoor te zorgen dat mensen op gepaste afstand van de attracties zouden kunnen genieten, is het toch de toename van het aantal besmettingen en de onzekerheid over de snelheid waarmee het virus om zich heen grijpt die roet in het eten gooit. Zowel de organisator als de gemeente vinden het bijzonder jammer dat dit besluit genomen moet worden, maar het is ook logisch dat de zorg voor de volksgezondheid hier het zwaarste weegt. Vanwege het toegenomen aantal besmettingen is er op districtsniveau een regionaal standpunt ingenomen om kermissen voorlopig niet toe te staan. Tussen organisator en gemeente is er afgesproken om zodra de situatie dit toelaat, direct de mogelijkheden voor een mooi evenement opnieuw te bekijken.